Menu Zoeken

Economische missie Nigeria en Ghana met minister Lilianne Ploumen

Economische missie Nigeria en Ghana met minister Ploumen

Wilt u zakendoen in Nigeria en Ghana? Ga dan van 16 tot en met 20 juni mee met de economische missie naar Nigeria en Ghana (Lagos en Accra) onder leiding van Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Economie

Nigeria en Ghana zijn landen met enorm veel potentieel en grote groei. De bevolking van Nigeria zal in 2050 groter zijn dan die van de VS. De middenklasse groeit snel, wat tevens een positief effect heeft op de omvang van de consumentenmarkt. De diversiteit van de Nigeriaanse economie biedt veel kansen voor buitenlandse bedrijven, ook buiten de traditionele olie- en gassector. Nederland draagt al jarenlang bij aan de ontwikkeling van Ghana door een intensieve bilaterale ontwikkelingssamenwerking. Ghana is al jaren een van de landen met de hoogste groeicijfers ter wereld. De economie is de afgelopen 10 jaar gestegen met gemiddeld 7,3%. In lijn met deze ontwikkelingen heeft Nederland de bilaterale economische samenwerking aangescherpt en zet in op de hulp-naar-handel agenda. De opgebouwde handelsrelatie met Ghana over diverse sectoren is een bewijs van het succes van deze agenda.

Focus op sectoren

Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor bedrijven en kennisinstellingen uit de volgende kansrijke sectoren:

  • Agrofood & Tuinbouw
  • Life Sciences and Health
  • Maritieme logistiek

De gekozen sectoren sluiten aan op de bestaande relaties of recente ontwikkelingen in Nigeria en Ghana, die mogelijkheden bieden voor Nederlandse bedrijven.
Parallel aan deze missie organiseert het NABC een groentenmissie naar Ghana.

Bedrijvenprogramma

Deze missie geeft u een unieke kans om kennis en ervaringen met Nederlandse, Nigeriaanse en Ghanese ondernemers uit te wisselen. Er is uitgebreid gelegenheid voor (collectieve) matchmaking met potentiële (zaken)partners. Hierdoor hoeft u niet zelf op zoek naar mogelijke handelspartners. Er geldt een maximum aantal bedrijven voor de matchmaking.
 
Tijdens deze missie zijn er een aantal collectieve activiteiten, waarbij de deelnemers informatie krijgen over de ontwikkelingen op de Nigeriaanse en Ghanese markt. Tijdens netwerkevents zoals een Holland Trade Dinner of receptie, in aanwezigheid van de minister, is er de mogelijkheid uw bestaande zakelijke relaties uit te nodigen en nieuwe contacten te leggen. Ook kunt u ervaringen in de beide landen via de minister op politiek niveau bespreken, inclusief handelsbelemmeringen die uw bedrijf mogelijk ervaart.

Deelname

Deelnemen kost € 950,- per bedrijf. Het dienstenpakket bevat:

  • deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen
  • matchmaking
  • vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje
  • collectief lokaal vervoer
  • lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf in Nigeria en Ghana

Reis- en verblijfkosten en eventuele kosten voor eigen activiteiten buiten het aangeboden pakket (inclusief individueel transport) zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Contact

Voor meer informatie over deze economische missie kunt u contact opnemen met:

Jos Hermsen
T 088 042 42 42
jos.hermsen@rvo.nl

Download: 

Service menu right