Exportevenement nabije markten voor food-ondernemers

Meer artikelen
Verschillende Hollandse kazen

Onderneemt u in Nederland in de voedingsmiddelensector? Denkt u aan exporteren of zakendoen over de grens? Of bent u daar net mee gestart? Ga in gesprek met het Landbouw Attaché Netwerk van Nederlandse ambassades in onze buurlanden. En hoor hoe zij kunnen helpen met succesvol zakendoen in het buitenland.

Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn de belangrijkste afzetmarkten voor de Nederlandse voedingsmiddelensector. Deze landen hebben samen een consumentenmarkt van meer dan 212 miljoen mensen. Omdat ze dichtbij liggen, zijn ze logistiek gezien ook voor kleinere Nederlandse bedrijven zeer interessant.

Tijdens dit exportevenement vertellen landenexperts persoonlijk over hun best practices op het gebied van food. U kunt uw netwerk uitbreiden en u krijgt een beeld van de regionale afzetmarkten in de buurlanden.

Programma

10.30 - 11.00 uurOntvangst
11.00 - 11.05 uurWelkom en introductie
door Freek Vossenaar, Agro Business Development Unit, Ministerie van Economische Zaken
11.05 - 11.45 uur                  Podiumgesprek met:
  • de landbouwteams van de Nederlandse ambassades in België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk
  • best practices
  • ondernemers aan het woord
11.45 - 12.00 uurWat kunnen RVO.nl en het Enterprise Europe Netwerk (EEN) voor u betekenen?
12.00 - 14.00 uurTafelsessies inclusief lunch met culinaire specialiteiten uit de buurlanden
14.00 uurEinde programma

Meer informatie

Bent u op zoek naar informatie, wilt u uw netwerk vergroten of zoekt u financiering of belangenbehartiging? Bekijk de Wegwijzer Internationaal Zakendoen (pdf).

Kent u de website www.agroberichtenbuitenland.nl al?

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network ondersteunt ondernemers bij het vinden van handelspartners, technologische samenwerking en geeft advies over financiering en EU-wetgeving. In totaal zijn er bijna 600 organisaties in meer dan 60 landen lid van dit netwerk. In Nederland maken Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en Kamer van Koophandel (KvK) deel uit van dit door de Europese Commissie ondersteunde netwerk. Meer informatie vindt u op www.enterpriseeuropenetwork.nl.

Service menu right