Handelsmissie naar Zambia – pluimvee en zuivel

Meer artikelen
Twee vrouwen op tweedehands kledingmarkt in Zambia

Bent u ondernemer in de zuivel- en pluimveesector? Ga dan mee met een uitgaande missie naar Zambia. Belangrijk onderdeel van de missie is deelname aan het Holland Paviljoen (27-29 april) op de grote regionale vakbeurs, de Agritech Expo Zambia 2017.

Deelname aan de missie is een goede mogelijkheid om bedrijven en organisaties in Zambia en de regio kennis te laten maken met Nederlandse kennis & technologieën in de zuivel– en pluimvee-industrie. Recente marktscans laten zien dat er zowel in de pluimvee- als de zuivelsector kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven zijn.

De Nederlandse Export Combinatie (NEC) organiseert deze missie in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Holland Paviljoen op Agritech 

De Agritech Expo Zambia is een B2B platform voor professionals in de agrosector. De 3e editie in 2016 trok ruim 17.500 bezoekers en meer dan 165 lokale en internationale standhouders.

Het Holland Paviljoen op de Agritech Expo in Chisamba (ongeveer 100 kilometer noord van Lusaka) kan door deelnemers aan de missie gebruikt worden om potentiële klanten te ontmoeten. De deelnemers krijgen standruimte in het Holland Paviljoen aangewezen en de mogelijkheid via presentaties, workshops of seminars hun innovatieve oplossingen toe te lichten. Ook wordt er matchmaking en een netwerkreceptie op de beurs georganiseerd. De NEC werkt voor deze missie samen met AgriProFocus Zambia en de Nederlandse vertegenwoordiger in Zambia, Mr. Nkuruma Kalaluka.

Concept programma

25 april:  Aankomst en welkomstbriefing
26 april:  Bezoek aan autoriteiten en bedrijfsbezoeken Lusaka
27 & 29 april:  Deelname Agritech Expo – matchmaking – bedrijfsbezoeken
30 april:  Opvolging opgedane contacten en terugreis

Kosten

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De overige kosten in Zambia (deelname Holland Paviljoen, transport, matchmaking, organisatie programma e.d.) worden vergoed voor zover deze binnen het programma vallen.

Aanmelden / meer informatie

De inschrijving voor deze missie is gesloten.

Voor meer informatie over deze missie neemt u contact op met:

Achtergrondinformatie

Pluimvee

Sinds 2010 groeide de productie van slachtkippen met 8% per jaar en de productie van eieren met 10%. PTC+ heeft in een studie voor AgriProFocus Zambia vastgesteld dat er vooral kansen zijn bij de secundaire pluimveeproducenten (mkb) die momenteel nog van lokale toeleveranciers inkopen en niet internationaal. Het betreft vooral producten zoals:

  • vaccinaties en diermedicijnen;
  • additieven voor voer, zoals mineralen en vitaminen en voer premixes;
  • kleinere/middelgrote systemen voor de productie van samengesteld voer;
  • equipment voor broederijen zoals drink- en voedingssystemen inclusief waterbehandelingssystemen, kleine broederijsystemen, koelen en verwarmen (zonnecellen) en klimaatautomatisering.

Zuivel

Deze sector wordt gedomineerd door een klein aantal grote commerciële farms. De grootste kansen voor Nederlandse toeleveranciers liggen bij de 100.000 kleine farms die circa 20% van de melkproductie vertegenwoordigen. Voor hen is kostprijsverlaging van de productie een noodzaak. Kansen liggen er voor onder andere: medicijnen, acariciden, weidezaden, kunstmest, kunstmatige inseminatie en zuivelequipment, melkkoeltanks en collectiesystemen.

Service menu right