Beloning voor innovatieve sport- en beweegideeën

Meer artikelen
SBIR winnaars met minister Schippers
| Gewijzigd op: 28 februari 2017

Hoe krijgen we kwetsbare groepen duurzaam aan het sporten of bewegen? Op die uitdaging van minister Schippers (Sport) aan ondernemers kwamen maar liefst 60 initiatieven binnen. Van de beste 8 ideeën was er dinsdag 7 februari een presentatie in Den Haag.

Deze ideeën variëren van gaming voor mensen in een rolstoel en een beweegapp voor ouderen tot een wandelproject voor mensen met een chronische aandoening.

Haalbaarheid

De indieners van deze ideeën ontvingen uit handen van de minister een certificaat en een geldbedrag waarmee zij de komende tijd een haalbaarheidsonderzoek kunnen uitvoeren. Op basis van de uitkomsten hiervan volgt in mei de uitslag welke 4 ideeën opdracht krijgen voor het ontwikkelen van de innovatie.

Geen subsidie, maar een uitdaging

Om haar doel te bereiken heeft Schippers geen subsidie beschikbaar gesteld, maar ervoor gekozen gebruik te maken van een zogenaamde ‘Small Business Innovation Research (SBIR).’ Dat is een competitie waarbij ondernemers met het beste idee de opdracht krijgen hun idee verder te ontwikkelen. Uiteindelijk moet het product zo sterk zijn dat ondernemers het verder (zelfstandig) kunnen uitvoeren.

Meer informatie

Service menu right