Duitse medische biotechnologiesector blijft groeien

Meer artikelen
Proeffabriek biotechnologie header
| Gewijzigd op: 11 mei 2017

De biotechnologiesector in Duitsland wordt steeds interessanter voor internationale investeerders. In 2015 werd er voor het eerst meer dan een miljard besteed aan research & development uitgaven.

De omzet in de sector groeide in 2015 met 8,4% ten opzichte van 2014. Ook in 2016 is de omzet verder gestegen. Dit biedt kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven en voor samenwerking met Duitse kennis- en onderzoeksinstellingen.

Belangrijke uitdagingen liggen er bijvoorbeeld hoe er bij personalised medicine wordt omgegaan met cybersecurity.

Biotechnologiesector Duitsland

Duitsland behoort al jaren tot de toplanden als het gaat om biotechnologische ontwikkelingen. Om het Duitse biotechnologie landschap en recente ontwikkelingen in kaart te brengen heeft het NBSO Stuttgart de Sectorschets Biotechnologie (pdf) opgesteld. Hierin staat meer informatie over de relevante ontwikkelingen op het gebied van financiering, overheidsbeleid en sectororganisaties.

Meer informatie

Heeft u vragen over de sector biotechnologie in Duitsland? Of naar aanleiding van de sectorschets? Neem dan contact op met het NBSO in Stuttgart:

Netherlands Business Support Office Stuttgart
Kleiner Schloßplatz 13-15
D-70173 Stuttgart
T  +49 711 870 38 550
F  +49 711 870 38 553
E info@nbso-stuttgart.de

Netherlands Business Support Office

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en NBSO’s. Zij kunnen voor u contacten leggen en op zoek gaan naar marktinformatie.

Service menu right