Japan op zoek naar eHealth-innovaties

Meer artikelen
mensen in Japan
| Gewijzigd op: 17 maart 2017

Japan vergrijst snel, wat veranderingen met zich meebrengt. Het land zoekt wereldwijd naar innovaties die kunnen helpen bij het omgaan met deze veranderingen.

Japan is een toonaangevend hightech-land. Toch staan slimme ict-implementaties, bijvoorbeeld voor zorgoplossingen, vaak nog in de kinderschoenen.

Interesse in Nederlands eHealth-bedrijf

Het Drentse bedrijf Healthcoin kreeg op 6 februari bezoek uit het Verre Oosten. De Japanse onderzoekster Kazuko Yuma-Kawase van het Japanse Institute for International Socio-Economic Studies wilde weten of het healthcoin-concept ook iets is voor Japan.

Start-up Healthcoin stimuleert een gezondere levensstijl door gezonde keuzes te belonen. Werkgevers kopen healthcoins in en laten die sparen door werknemers. De werknemers krijgen coins als ze bijvoorbeeld de trap nemen in plaats van de lift of wanneer ze met de fiets naar werk komen. Die coins kunnen ze dan weer uitgeven aan gezonde producten.

Contact gelegd door Innovatie Attaché Netwerk

Het contact met Japan werd gelegd door het Innovatie Attaché Netwerk op de Nederlandse ambassade in Tokio. Het netwerk promoot de eHealth-ontwikkelingen in Nederland en bekijkt of Japan hier nog iets van kan leren. Dit doet zij in samenwerking met onder andere het Japanse Institute for International Socio-Economic Studies.

Lees meer over het Japanse bezoek op de website Healthy Ageing Network Northern Netherlands.

Innovatie Attaché Netwerk

Het IA-Netwerk verbindt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken kennis over internationale innovatieve ontwikkelingen en daaraan gerelateerde trends aan Nederlandse bedrijven, kennisinstituten en overheden.

Bron:  Innovatie Attaché Netwerk Tokio

Service menu right