Meer samenwerking navigatiesatellietsystemen EU en Japan

Meer artikelen
Satellietbeeld Japan
| Gewijzigd op: 16 maart 2017

Op 8 maart 2017 ondertekenden Japan en de EU een Memorandum of Understanding (MoU) op het gebied van navigatiesatellietsystemen.

Met deze MoU hopen beide landen op meer samenwerking bij het gebruik van GNSS (Global Navigation Satellite Systems) en plaatsbepaling met satellietsignalen. Dit zijn bijvoorbeeld de Europese Galileo, het Amerikaanse GPS en de Japanse QZSS (Quasi-Zenith Satellite System).

Innovatief gebruik

Nederland is een vooraanstaand land in het innovatief gebruik van satellietgegevens. Zo kwam JOHAN Sports als belangrijke Europese innovator naar Tokio om te spreken op het EU-Japan–seminar (”EU-Japan Cooperation Towards Tokyo 2020: Tapping into the Potential of GNSS Application”).

Dit seminar vond plaats in het kader van de ondertekening van de MoU. Bij dit seminar kwamen Japanse en Europese organisaties in deze sector bijeen en presenteerden het GSA (European GNSS Agency), Japanse ministeries en bedrijven hun activiteiten.

Olympische Spelen

In 2020 vinden in Tokio de Olympische Spelen plaats. Velen aanwezigen op het seminar zagen hier kansen, vanwege de grote stroom buitenlandse bezoekers die zijn weg moet vinden in Tokio, een van de drukste steden ter wereld.

Meer informatie

Lees het volledige bericht van het IA Netwerk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mihoko Ishii, Innovatie Attaché Tokio.

E: mail@nost.jp

Bron:  Innovatie Attaché Netwerk Tokio

Service menu right