Octrooiblog: spinner-rage

Meer artikelen
scrabbleletters vormen het woord octrooiblog
| Gewijzigd op: 19 mei 2017

De spinner. Dé rage van 2017. Laat het speeltje tussen je vingers draaien en je komt tot rust. Of je doet er kunstjes mee. Maar de uitvinder van de spinner spint er geen garen bij.

Catherine Hettinger was haar tijd te ver vooruit. Al in 1992 vroeg ze octrooi aan op een speeltje zoals het nu de winkels uitvliegt. Maar de markt was er niet klaar voor en na een paar jaar stopte ze met het betalen van taksen*, waardoor haar octrooirecht verviel.

spinner octrooitekening en echte Spinner

Links de octrooitekening van Hettinger, rechts een 'echte' Spinner

Had Catherine nu miljonair kunnen zijn? Niet met haar uitvinding van toen. Haar octrooi zou in 2012 zijn verlopen, zoals elk octrooi 20 jaar na de aanvraag automatisch verloopt. Bovendien had ze alleen octrooi in de VS; inkomsten uit de rest van de wereld zaten er dus toch al niet in. En het is nog maar de vraag of de techniek van de spinner precies dezelfde is als van haar octrooi.

Hoe had ze er wél aan kunnen verdienen? Bijvoorbeeld door haar eigen uitvinding te verbeteren, op die innovatie een nieuw octrooi aan te vragen en dat octrooi in stand te houden of te verkopen.

*Taksen: kosten voor het in stand houden van een octrooi(recht).

Meer weten?

Ook weten waar je allemaal aan moet denken als je aan het uitvinden slaat? Lees onze informatiepagina’s Waaraan denken bij het uitvinden?

Meer octrooiblogs lezen? Bekijk het overzicht.

 

 

Service menu right