Octrooiblog: World IP Day: making the world a better place

Meer artikelen
scrabbleletters vormen het woord octrooiblog
| Gewijzigd op: 28 april 2017

Waarom je op 26 april echt even aan Michael Jackson moet denken? Heel simpel: het is World IP Day. Innovatie verbetert de wereld. Jackson zong ook zoiets: "Heal the world, make it a better place".

Wat? World IP Day? Dat is de dag van de intellectueel eigendomsrechten (IE of in het Engels IP voor ‘Intellectual Property’). Denk bijvoorbeeld aan octrooien, merken, modellen en auteursrechten. Deze rechten zijn belangrijk voor innovatie en creativiteit. Het thema van World IP day dit jaar is ‘Innovation: Improving Lives’. En daarover zong Michael Jackson al in zijn hit Heal the world.

Octrooitekening Michael Jackson

Dat je kennis goed moet beschermen, wist de zanger als geen ander. Hij had zelf een octrooi op de schoenen uit zijn clip ‘Smooth Criminal’. Daarmee wint hij tijdelijk de strijd tegen de zwaartekracht. Ook zijn eigen naam beschermde hij. Want behalve zanger was hij ook een 'merk'. Zulke schoenen namaken of je nieuwe product 'Michael Jackson' noemen, dat mag dus zomaar niet.

Meer weten?

Ook je naam en faam beschermen? Kijk bij Octrooicentrum Nederland waar je moet beginnen. Nieuwsgierig naar de wereldwijde viering van World IP Day? Kijk op de site van de World Intellectual Property Organization.

Meer octrooiblogs lezen? Bekijk het overzicht.

Service menu right