Platform Duurzame Huisvesting gaat voor toekomstbestendig vastgoed

Meer artikelen
Overeenkomst Platform Duurzame Huisvesting 2017
| Gewijzigd op: 15 mei 2017

Op 11 mei ondertekenden de leden van het Platform Duurzame Huisvesting een samenwerkingsovereenkomst over duurzame gebouwen. De Platformleden vinden dat de vastgoedsector een leidende rol kan én moet spelen in versnelling van duurzaam bedrijfsvastgoed. Dat kan door gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen.

Strategische transitiethema's

Het komende jaar richt het Platform zich op 3 thema's:

  1. Het stimuleren van de vastgoedorganisatie om energiebesparing integraal op te nemen in strategische organisatiedoelen. Het doorvoeren van deze doelen in de organisatie. Dus het verbeteren van de Doelmatigheid van Vastgoedorganisaties.
  2. Een eenduidige systeemaanpak. Hierbij wordt gestreefd naar kwaliteit voor gebruiker en gebouw op de lange termijn.
  3. Toekomstbestendig Vastgoed. Dit betekent dat een verdienmodel niet alleen gericht is op het verminderen van energiekosten. Maar ook op een gezond binnenklimaat voor werknemers.

Ondertekenaars

Alle leden van het Platform Duurzame Huisvesting zijn betrokken bij de bouw. Ook spelen ze een leidende rol in de bouw, onderhoud en beheer, investeren en beleggen of het managen van gebouw gebonden faciliteiten.

De volgende partijen ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst: RVO.nl, Facility Management Nederland (FMN), TNO, Rijksvastgoedbedrijf, Dutch Green Building Council, IVBN, TVVL, Vastgoed Belang, Bouwend Nederland, UNETO-VNI, NVDO, ISSO.

Meer informatie?

Service menu right