Service design-voucher stimuleert dienstenaanbod mkb-maakindustrie

Meer artikelen
Robot in een productieproces
| Gewijzigd op: 20 januari 2017

Bent u een Nederlands mkb-bedrijf in de maakindustrie en wilt u zich onderscheiden via een dienstverlenend concept? Zoekt u ondersteuning om de omslag van een 'productiebedrijf pur sang' naar een bedrijf met een concurrerend dienstenaanbod te maken? Vraag dan tussen 1 en 15 maart 2017 de Service design-voucher aan.

U ontvangt dan € 3000 subsidie, uit te geven aan een advies van een creatief bedrijf. Voorwaarde is wel  u zelf ook € 1000 investeert in uw innovatieve businessmodel.

Verdiepen in klanten

Klanten verwachten dat u zich verplaatst in hun business, hun uitdagingen en hun vragen. Alleen door u te verdiepen in uw klanten, komen er nieuwe innovatieve ideeën en diensten op tafel die zij ook echt afnemen. De succesvolle businessmodellen van nu komen van bedrijven die met de klant om tafel zitten, snappen waar het hen om gaat en die dienstverlenende concepten integreren in hun productaanbod. De creatieve industrie kan u daarbij helpen.

Een creatief advies: wat is dat?

Creatieve bedrijven helpen u bij het vertalen van de klantvraag naar een dienstverlenend concept. Bijvoorbeeld via workshops, brainstormsessies met uw klanten, een klantreis opstellen, context mapping, co-creatie met uw klanten, personas opstellen, service blueprinting en prototyping. Creatieve adviseurs kunnen afkomstig zijn van kennisinstellingen of adviesbureaus uit de creatieve industrie of zakelijke dienstverlening.

Lees praktijkvoorbeelden van bedrijven die de klantvraag succesvol hebben vertaalt naar een dienstverlenend concept.

Meer weten?

Lees meer over de Service design-vouchers. Heeft u interesse? Vul  dan het enquêteformulier in.

Service menu right