Subsidie energiebesparing eigen huis sinds 26 april uitgeput

Meer artikelen
Fonds Energiebesparing Huursector
| Gewijzigd op: 2 mei 2017

Het heeft voor eigenaar-bewoners van een eigen huis geen zin meer om een subsidieaanvraag in te dienen voor isolatiemaatregelen. Tot 26 april 2017 zijn er voldoende aanvragen ontvangen om het beschikbare budget uit te geven. Dit is op 2 mei 2017 gepubliceerd in de Staatcourant.

Hierbij is ook het laatste beschikbare budget voor eigenaar-bewoners meegerekend. Dit laatste budget van € 465.000 is ook per 2 mei 2017 gepubliceerd in de Staatscourant. Het totale subsidiebedrag is hiermee € 44.275.000. Dit subsidiebedrag is nu volledig uitgeput.

Meer aanvragen dan budget

RVO.nl heeft meer aanvragen ontvangen dan er aan subsidiebudget is gepubliceerd. We houden er namelijk rekening mee dat er bij de behandeling ook nog subsidieaanvragen afvallen.

Behandeltermijn

De wettelijke termijn om een besluit te nemen over een ingediende aanvraag is 13 weken. RVO.nl zet extra capaciteit in om de aanvragen te verwerken. Zo hopen wij aanvragers snel duidelijkheid te geven. Uiterlijk eind juli geven we uitsluitsel over aanvragen die in april ontvangen zijn. Heeft u een aanvraag ingediend? U bepaalt zelf of u de maatregelen al uitvoert of toch eerst wacht of u een positieve of negatieve beschikking van de subsidie ontvangt. Uw ingediende aanvraag garandeert niet dat u daadwerkelijk subsidie ontvangt.

Vereniging van Eigenaren

Voor Vereniging van Eigenaren (VvE) is er een apart subsidiebudget waar nog voldoende budget is. VvE’s kunnen dus nog steeds aanvragen indienen.

Meer weten?

Service menu right