Universiteit krijgt BREEAM Award voor duurzaamste gebouw

Meer artikelen
| Gewijzigd op: 17 maart 2017
Het hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven kreeg op 7 maart een BREEAM Award. De prijs is bedoeld voor de meest duurzame projecten in Europa. De universiteit ontving de prijs vanwege de huidige renovatie van het hoofdgebouw.
 
Het gebouwd werd winnaar in de klasse Onderwijs & Gezondheid. De renovatie ervan is nog in volle gang. Maar bij oplevering staat er een eigentijdse en ultrazuinige gebouw. Het zal wereldwijd in de top 5 terechtkomen van duurzaamste gebouwen ter wereld. Om die uitzonderlijke prestatie ontvangt het gebouw ook het certificaat ‘BREEAM Outstanding’.

In 2018 klaar

Op 19 januari 2017 begon de renovatie. Bouwbedrijf Van Wijnen Zuid, installatiepartner Unica en enkele andere bedrijven voeren het werk uit. Het project is naar verwachting half 2018 klaar. Dan biedt het hoofdgebouw van 42.000 m2 onderdak aan ongeveer 4.000 studenten en 1.100 medewerkers

Duurzame maatregelen

Het gebouw wordt in vele opzichten duurzaam. Zo gaat de CO2-uitstoot van het gebouw met 80% omlaag. Dit gebeurt onder andere door wko (warmte-koudeopslag) en een intelligent systeem met ledverlichting. Ook zijn er slimme en volledig transparante gevels. Die reguleren het klimaat. En het gebouw krijgt 3-voudige zonwerende beglazing.
 

Service menu right