Veiligheid Innovatie Competitie 2017

Meer artikelen
octrooien innovatie
| Gewijzigd op: 22 mei 2017

Heeft u een innovatie om mens en technologie op het gebied van veiligheid met elkaar te verbinden? Doe dan mee met de Veiligheid Innovatie Competitie 2017 (VIC) met als thema ‘Technologie dichterbij’!

Maandag 22 mei start de inschrijving voor de competitie op www.tenderned.nl. De sluitingsdatum is 4 september.

Innovatieve oplossingen

Mens en technologie zijn steeds meer met elkaar verbonden. Daardoor zijn mensen tot steeds meer in staat. Door bijvoorbeeld slimme toegangscontroles uit te voeren met wearables, méér waar te nemen met een virtualrealitybril of door bewijsmateriaal vast te leggen met bodycams. Het ministerie van Veiligheid en Justitie daagt het midden- en kleinbedrijf (mkb) en start-ups uit om innovatieve oplossingen aan te dragen die méér uit de zintuigen van mensen halen. De winnaar ontvangt een prijzenpot van € 200.000.

Onmisbaar

Nieuwe technologieën zijn onmisbaar bij het werk van Veiligheid en Justitie, Defensie, Politie en Koninklijke Marchaussee om het werk beter en effectiever te maken. Of het nu gaat om een politieagent op straat, een militair tijdens een missie, een beambte van de Koninklijke Marechaussee of een gevangenisbewaarder van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Veiligheidsonderzoek

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) werkt nauw samen met het ministerie van Veiligheid en Justitie. Ook als het om innovatieoplossingen gaat voor het veiligheidsapparaat in Nederland. Zo bieden wij via de Europese subsidieregeling Horizon2020 ondernemers de kans om bij te dragen aan veiligheidsoplossingen door het ontwikkelen van nieuwe kennis en technologie voor een veilige samenleving. Een relatief nieuw onderzoeksthema.

Nieuwe ideeën

RVO.nl roept innovatieve ondernemers op om mee te doen met de competitie en te komen met nieuwe ideeën. De winnaar van de VIC krijgt naast het prijzengeld van € 200.000 voor realisatie de mogelijkheid het idee samen met de overheid uit te werken.

Meer weten?

Voorlichtingsdag

Op donderdag 29 juni is er een voorlichtingsbijeenkomst in het Auditorium van De Yp in Den Haag. Hier gaan medewerkers van Veiligheid en Justitie, Defensie, de Koninklijke Marechaussee, Nationale Politie en andere betrokken organisaties met u in gesprek over het thema ‘Technologie dichterbij’. Er is dan volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden

Stuur een e-mail met naam, voorletters en bedrijfsnaam naar vic@minvenj.nl om u aan te melden.

Service menu right