Mondiale voorsprong met 3D-printing technologie

Meer artikelen
3D printer

Start-up Leapfrog BV ontwikkelde een volledig gekalibreerde 3D-printer met een bescheiden aanschafprijs. Via RVO.nl maakte het bedrijf gebruik van de regelingen WBSO en RDA.

“Dit kan beter”, dacht student Mathijs Kossen, toen hij tijdens zijn bijbaan een bouwdoos voor een 3D-printer kocht. Niet veel later stond hij met een collega en medestudent op een beurs met de door hen zelf ontwikkelde plug and play, volledig gekalibreerde 3D-printer. Met een bescheiden aanschafprijs: € 1.500. Dat trok veel belangstelling. Kossen: “We stelden een businessplan op en bereikten onze doelstellingen binnen drie jaar.”
WBSO en RDA.

Leapfrog maakt via RVO.nl gebruik van de regelingen WBSO en RDA. Kossen: “Voor startende ondernemers met een technisch bedrijf is dat een duwtje in de rug dat je goed kunt gebruiken. De WBSO verlaagt een deel van de loonkosten van onze R&D-medewerkers. Zo kunnen wij een extra medewerker aannemen en sneller doorontwikkelen. De RDA levert ons een extra aftrekpost op voor de kosten van onze prototypes.”

Prototypes

“In een R&D-traject is het handig als je zelf prototypes kunt maken”, aldus Kossen. “Je ziet meteen of het werkt, of het past, of het sterk genoeg is en wat er nog moet worden verbeterd. Dat betekent een voorsprong op partijen die het maken van een prototype moeten uitbesteden of zelf met technieken als lassen en metaalbewerking aan de slag gaan. Deze ondersteuning werpt echt z’n vruchten af. Nederland zit op het gebied van 3D- printing-technologie in de mondiale voorhoede. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan dit soort regelingen.”
 
Ga voor meer informatie over Leapfrog naar: http://www.lpfrg.com.

.

Service menu right