Financiering voor ondernemers

bedrijfsfinanciering, financiering voor ondernemers

Financiering regelen voor uw plannen is vaak lastiger dan verwacht. De overheid ondersteunt ondernemers bij het aantrekken van geld.

Op deze pagina vindt u een overzicht met financieringsregelingen van onder meer de ministeries van Economische Zaken en Buitenlandse Zaken. Deze regelingen helpen ondernemers, zodat zij ook in de toekomst kunnen blijven concurreren. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Financiering voor startups

Het ministerie van Economische Zaken, StartupDelta, de Kamer van Koophandel en RVO.nl hebben de Startupbox ontwikkeld. Een online tool die inzichtelijk maakt wat de mogelijkheden zijn voor startende (Engelstalige) ondernemers bij de financiering van hun product. Op onze website vindt u een overzicht van de (Nederlandse) startpagina's van de regelingen uit de Startupbox.

Advies op maat voor de financiering van uw bedrijf

Voor advies over financiering op maat kunt u terecht bij de Adviseurs Financiering van RVO.nl, bereikbaar via onze afdeling Klantcontact. Samen met u kijken ze wat in uw situatie passende mogelijkheden zijn voor de financiering van uw bedrijf. Zowel binnen als buiten RVO.nl.

Ondernemersplein

Onze diensten bieden we ook aan via het Ondernemersplein, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken samen met de Kamer van Koophandel, RVO.nl en de Belastingdienst.

Nationale Financieringswijzer

RVO.nl is partner van de Nationale Financieringswijzer, die ondernemers helpt bij het vinden van passende financiering. De financieringswijzer geeft door middel van een kieswijzer een zo compleet mogelijk beeld van private en publieke financieringsmogelijkheden. U vindt de kieswijzer op de site van alle deelnemers.

De  Nationale Financieringswijzer is een initiatief van de private partijen MKB-Nederland, VNO-NCW, de Nederlandse Vereniging van Banken en de publieke partijen het Ministerie van Economische Zaken, Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Infographic Financieringsoverzicht

Voor alle regelingen uit dit overzicht kunt u onderstaande pagina's raadplegen. Legenda van overige afkortingen:
ROM's = Regionale OntwikkelingsMaatschappijen. Een ROM kan samen met u kijken wat de mogelijkheden zijn om uw idee om te zetten in een product, wat uw financieringsbehoefte is en hoe u die het beste kan invullen.
BA's = Business Angels
FoF = Fund of Funds
Qredits = Microfinanciering.
FIB = Finance for International Business. Deze regeling is per 30 juni 2016 gesloten.

Service menu right