Innovatiecafé: voor succesvol innoveren

Innovatiecafe

Succesvolle innovaties hebben een aantal overeenkomsten: een slim idee, het juiste moment en slimme inzet van financiering en contacten. Maar hoe zorgen we voor een optimale samenhang tussen het innoverend vermogen van bedrijven, innovatiekennis bij kennisinstellingen en ondersteuning vanuit de overheid? Het Innovatiecafé van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) helpt daarbij.

Bij het Innovatiecafé vindt u de juiste gesprekspartners, inspiratie en vernieuwende ideeën, waar u meteen mee aan de slag kan. Zo blijft u met uw innovatie relevant voor uw klant.

Ontmoet het netwerk

Slimme innovatieve ondernemers maken gebruik van de diensten bij RVO.nl. Dat biedt kansen. Daarom brengen we bij het RVO-innovatiecafé kleine én grote bedrijven, start-ups, scale-ups, mensen uit de netwerken van de topsectoren en andere netwerken bij elkaar. Zo helpen we u om uw netwerk op te bouwen en uit te breiden, wat essentieel is om innovaties verder te kunnen ontwikkelen.

In een innovatiecafé geven succesvolle ondernemers en key note sprekers van kennis- en overheidsinstellingen inspirerende inleidingen. Bij elk innovatiecafé zijn er adviseurs aanwezig die u wegwijs maken in het land van wet- en regelgeving, subsidies, financiering en het belang van octrooien.

Van e-health tot cybersecurity

Elk innovatiecafé behandelt een actueel en maatschappelijk thema en gaat in op uitdagingen en dilemma’s die spelen bij innovatieve ontwikkelingen. Denk hierbij aan onderwerpen als: e-health, energietransitie, smart cities, cybersecurity, zorg en voeding.

Het eerste innovatiecafé was op 7 juni in Den Haag en ging over Smart Cities. Binnenkort vindt u een verslag op onze website.

Een Innovatiecafé duurt gemiddeld een uur met aansluitend een netwerkborrel. Zo heeft u alle ruimte om met experts en RVO-adviseurs te praten.

Het bijwonen van een Innovatiecafé geeft u een duidelijk beeld van:

Gereedschap (kennis)
 
de kennis en expertise bij de overheid, (andere) ondernemers en organisaties;
 
 
Keten (netwerk)
 
de netwerken die bij u passen;
 
 
Budget (financiering)
 
de regelingen en financieringsmogelijkheden voor uw innovatie.
 
 

Meer informatie

> Volg de ontwikkelingen met #NLinnovatief
> RVO twittert over innovatief ondernemen via @RVO_innovatie

Service menu right