Menu Zoeken

Kansen elektrisch rijden voor autorijders

plug-in elektrisch voertuig

Naast de voordelen van elektrisch rijden voor het milieu en het besparen op tankkosten zijn er ook belastingvoordelen en subsidies. Dit prikkelt bedrijven en consumenten om een elektrische auto aan te schaffen.

Fiscale maatregelen in 2014:

BPM

BPM staat voor Belasting van personenauto's en motorrijwielen. U betaalt BPM als u een auto in Nederland koopt of naar Nederland importeert. Elektrische auto’s zijn tot en met 2017 vrijgesteld van BPM. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

Motorrijtuigenbelasting (MRB)

Bezitters van een personenauto met een zeer lage CO2-uitstoot hoeven op dit moment geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Deze vrijstelling geldt tot en met 2015 voor auto’s met een maximale CO2 uitstoot van 50 gr per kilometer. Volledig elektrische auto’s en een aantal elektrische auto’s met range extender vallen in deze categorie.

Bijtelling voor leaserijders

Wanneer u een auto least dan moet u ook belasting betalen, de zogenaamde bijtelling. Voor zero-emission auto's (0% CO2-uitstoot) geldt een bijtelling van 4%. Voor auto’s met een CO2-uitstoot tussen 1 en 50 g/km geldt een bijtelling van 7%.

Subsidie

Naast belastingvoordelen zijn er lokaal of regionaal soms subsidies beschikbaar voor de aanschaf van elektrische voertuigen en/of oplaadpunten. Informeer bij uw gemeente en provincie.

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Service menu right