Sociale innovatie en maatschappelijke inbedding

Meer artikelen
Overleg

Sociale innovatie en maatschappelijke inbedding voor nieuwe energietechnologie. Bedrijven, wetenschappers en de overheid werken samen aan energie-innovaties in de Topsector Energie. Maar zullen consumenten en ondernemers de nieuwe technologieën accepteren? Zijn de innovatieve oplossingen wel betaalbaar en veilig?

Aandacht voor acceptatie van energie-innovaties

Het ministerie van Economische Zaken stimuleert sociale innovatie en maatschappelijke inbedding. Want het succes van energie-innovaties hangt sterk af van sociale factoren. Daarom geeft de overheid op onder meer de volgende manieren speciale aandacht aan maatschappelijke inbedding en sociale innovatie:

Bestaande kennis ontsluiten

  • Deze website biedt kennis over sociale innovatie en maatschappelijke inbedding als gaat om energietechnologie. Wat zeggen innovatiewetenschappers over succesvol innoveren? Waarom is gammaonderzoek belangrijk? En hoe kun je succesvol multidisciplinair werken? Hier vind je de antwoorden!

Nieuwe inzichten verkrijgen door projecten STEM en MVI

  • Samenwerken Topsector Energie en Maatschappij (STEM) is een sociaal innovatieprogramma binnen de Topsector Energie. Zie Projectsamenvattingen STEM.
  • In het programma Maatschappelijk verantwoord innoveren (MVI) staan ethische en maatschappelijke aspecten centraal. Zie Projectsamenvattingen MVI.

Actueel

Service menu right