033Energie: woning verduurzamen via één loket

Meer artikelen
blok voor blok amersfoort

Minimaal 2.000 woningen energiezuinig in drie jaar tijd. Dat is de hoofddoelstelling van de Amersfoortse blok voor blok-aanpak met de naam 033Energie.

Binnen 033 bundelen dertien bedrijven en organisaties uit Amersfoort en omgeving hun krachten, kennis en expertise. De doelstelling betekent dat de woningen twee labelstappen vooruit maken of op het niveau van energielabel B worden gebracht.

De Amersfoortse aanpak begint bij het maken van een wijkscan en het in beeld brengen van voorbeeldwoningen voor energiebesparingsmogelijkheden. Voor deze woningen maken de experts van 033Energie een uitgebreid advies op maat. Dit advies bevat maatregelenpakketten voor zowel de doe-het-zelver als voor degene die energieneutraal wil renoveren. Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst in de wijk kunnen buurtgenoten direct zien wat de mogelijkheden zijn voor hun eigen woning.

Uniek in de aanpak is dat de huiseigenaar door de samenwerking van bedrijven en overheid alle aspecten van besparingsmaatregelen achter één loket vindt. Dat gaat van voorlichting, advisering en verbouwing tot het stimuleren van samenwerking tussen huiseigenaren. Dat laatste levert uiteraard interessante kortingen op.

Kortom: 033Energie helpt alle bewoners in Amersfoort bij het duurzaam verbeteren van bestaande woningen. Door:

  • het organiseren van voorlichting in de wijken en voor speciale doelgroepen zoals VVE's.
  • het geven van besparingsadviezen op maat en het uitvoeren van energiebesparende maatregelen en renovaties.
  • het installeren van energieopwekkingssystemen, waaronder zonnepanelen.

Meer informatie

Service menu right