Transitiekaart Nederland

Transitiekaart

Nederland is in beweging. De overheid trekt zich steeds meer terug uit publieke projecten en vraagt gemeenten én burgers steeds vaker om zelf initiatieven te nemen. Die transitie vraagt om creativiteit.

Met de Transitiekaart wil de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een groot aantal lokale initiatieven en projecten inzichtelijk in beeld brengen. Het gaat daarbij om projecten op het gebied van duurzaamheid, energie en wonen, maar ook rondom zaken als leefbaarheid en zorg.

Projecten en resultaten

De Transitiekaart kan helpen bij het zoeken naar inspiratie, voorbeelden of samenwerkingspartners. Zo kunnen gebruikers zien welke gemeenten actief zijn met welke projecten, op welke plekken programma’s van ministeries actief zijn, wat de resultaten van de projecten zijn - en veel meer.

Breed overzicht

Wanneer u op de onderstaande landkaart klikt, komt u terecht in de Projecten Database van Transitiekaart Nederland. De kaart geeft een breed overzicht van alle projecten.

>Transitiekaart

Filters

Met filterknoppen kunt u selecteren op thema, initiatiefnemer en betrokken actoren. Ook kunt u de volledige database downloaden.

Meer informatie?

Voor vragen over de landkaart of het toevoegen van een project kunt u terecht bij Frank Mathissen: frank.mathissen@rvo.nl.

Service menu right