Installatie Performance Scan

Meer artikelen
duurzaam hoofdkantoor Apenheul

De Installatie Performance Scan (IPS) is een gestandaardiseerde manier om verbetermogelijkheden te vinden bij klimaatinstallaties in gebouwen.

De IPS is een onderzoek van alle installatieonderdelen (warmte- en koudeopwekking, regelingen, distributiesysteem, afgiftesysteem) en de onderhoudscontracten. De scan verwerkt de ingevoerde gegevens tot heldere aanbevelingen en een advies op maat.

De Installatie Performance Scan zorgt voor:

  • energiebesparing;
  • minder storingen;
  • minder comfortklachten.

Voor wie?

De IPS is voor installateurs en adviseurs in de utiliteitsbouw en woningbouw met een collectieve verwarmingsinstallatie.

Hoe werkt de scan?

De scan begint met het invoeren van de basisgegevens van het gebouw en de installatie. Op basis van deze kenmerken draagt de software de benodigde vragen en de te beoordelen onderdelen aan. Het is zo altijd duidelijk welke gegevens men nog moet verzamelen. Samen met de expertise van de installateur of adviseur geeft de scan in korte tijd een praktisch maatadvies.

De scan legt de nadruk op haalbare aanpassingen en maatregelen. Dit maakt de Installatie Performance Scan een praktisch hulpmiddel. Hiermee kunt u voldoen aan de verplichte airco-inspectie.

Publicaties

U vindt de relevante publicaties over de Installatie Performance Scan in de bibliotheek van RVO.nl.

Praktijkverhalen

Service menu right