Menu Zoeken

Beheer en onderhoud utiliteitsbouw

Meer artikelen
duurzaam hoofdkantoor Apenheul

Van de gebouwfasen is 'Beheer en onderhoud' de langstdurende fase.

Als facilitymanager of gebouwbeheerder wilt u het binnenklimaat verbeteren, besparen op de energiekosten én voldoen aan de wet Milieubeheer. Slimme energie helpt u slimmer om te gaan met energie in uw gebouw. Met tips, instrumenten en voorbeelden van energiebesparende maatregelen. Maatregelen die een terugverdientijd hebben van 5 jaar of minder.

Gestructureerde aanpak

Een efficiënte uitvoering van duurzame energiebesparende maatregelen vergt een gestructureerde aanpak. Nadat de maatregelen zijn vastgesteld worden ze opgenomen in het beheerproces en de onderhoudsplanning:

  • Slim Onderhoud
    Een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMOP) resulteert niet alleen in een duurzamer gebouw maar levert ook geld op.

  • Energiebeleid
    Energiebeleid begint bij energiebeheer: meten en registreren. U kunt dat uitbreiden tot een compleet energiezorgsysteem.

Integrale gebouwen-inspectie én advies met RgdBOEI

RgdBOEI® is een integrale inspectie- en adviesmethode voor gebouwen, ontwikkeld door de Rijksgebouwendienst. Deze methode integreert diverse inspecties, bijvoorbeeld op brandveiligheid, onderhoud en energieprestaties, tot een integraal advies- en uitvoeringsplan. Dat scheelt in tijd, overlast en in de afstemming van verschillende plannen. Plus het levert een fikse energie- en kostenbesparing op.

Energie besparen door gedragsverandering

Door het gedrag van de gebouwgebruikers aan te passen, kan 5 tot 10% energie worden bespaard. Het werkboek 'De knop om!' vergroot het energiebewustzijn in de organisatie en helpt bij het opzetten van gedragsveranderingscampagnes.

Service menu right