Energieneutraal bouwen

Meer artikelen
Energieneutraal en energiezuinig bouwen

Energieneutraal bouwen heeft de toekomst. Vanaf 1 januari 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland bijna energieneutrale gebouwen (BENG) zijn.

Dit komt voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese richtlijn EPBD. Bent u benieuwd naar het in toekomstige beleid? Kijk dan op Wettelijke eisen Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG).

Huidig voordeel door energiezuinig bouwen

Zeer energiezuinig en energieneutraal bouwen biedt nu al een marktvoordeel ten opzichte van standaard nieuwbouw. Ook bij renovaties leveren vergaande energiebesparingsmaatregelen belangrijke voordelen op. Woningen en gebouwen kunnen de concurrentie weer aan en de huisvestingskosten blijven betaalbaar voor de gebruiker.

Hier vindt u informatie over zeer energiezuinig of energieneutraal bouwen en renoveren. Zowel voor woningbouw als voor utiliteitsbouw.

Subsidie energieneutraal en energiezuinig bouwen

Er bestaat geen afzonderlijke subsidie voor energieneutraal bouwen. Er zijn wel andere vormen van ondersteuning waar u mogelijk van kan profiteren als u energieneutraal bouwt. Bijvoorbeeld de Regeling Groenprojecten, waar een lage EPC en het opwekken van hernieuwbare energie gunstig meetellen. Bij energieneutraal bouwen zijn dat eveneens noodzakelijke maatregelen.

Voorbeelden energiezuinige en energieneutrale projecten

In de database Energiezuinig Gebouwd vindt u ruim 400 actuele voorbeelden van innovatieve, duurzame projecten in de gebouwde omgeving, van energiezuinig tot energieneutraal. U kunt in de database uw eigen selectie maken, bijvoorbeeld van zeer energiezuinige renovaties tot Nul op de Meter –woningen en woningen die aan de BENG-eisen voldoen.

Meer informatie

  • Hebt u vragen over energieneutraal bouwen? Stel u vraag via het formulier.
  • Meld u aan voor de Nieuwsbrief;
  • Volg Energieneutraal bouwen op Twitter.

Service menu right