Nationale Iconen

Op 7 september was de startbijeenkomst van de Nationale Iconen 2016. De 10 finalisten voor de titel van Nationaal Icoon 2016 presenteerden zich aan het publiek en aan minister Henk Kamp van Economische Zaken.

Een jury onder leiding van Hans Wijers gaat de 10 finalisten beoordelen. In oktober wordt bekend welk innovatief idee of project de titel Nationaal Icoon 2016 mogen dragen. Lees meer over de 10 finalisten op de website van Nationale Iconen. Daar is ook veel informatie te vinden over de 4 Nationale Iconen van 2014.

Innovatieve helden

Op 14 april 2016 gaf minister Kamp van Economische Zaken het startsein voor de zoektocht naar nieuwe Nationale Iconen op de Innovation Expo. Met deze zoektocht ging het kabinet op zoek naar innovatieve helden van Nederland.

Trots op innovatiekracht

De Nationale Iconen illustreren de innovatiekracht van ons land om technologische oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke opgaven. Innovaties waar we nu en in de toekomst trots op kunnen zijn. Het gaat hierbij om projecten die:

  • bijdragen aan de oplossingen van maatschappelijke doelstellingen zoals die staan omschreven in het Europese onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 (zie punt 16a van het reglement);
  • hoog in aanzien staan, zowel op internationaal als technisch vlak;
  • op korte of langere termijn zorgen voor grote economische impact.

Service menu right