Octrooien: Beheren

Meer artikelen
archiefmappen met een hand

U heeft een octrooi. Hoe geeft u wijzigingen door in uw gegevens? Hoe handhaaft u uw octrooi? Wat kunt u doen bij geschillen?

Wanneer u uw verleende octrooi in handen krijgt, bent u er nog niet. Ook tijdens de (maximaal) 20-jarige looptijd zult u uw octrooi moeten beheren. En dat kost tijd, geld en energie.

Bijvoorbeeld om eventuele inbreuk op uw industriële eigendomsrechten op te sporen en vervolgstappen te ondernemen. Maar ook om wijzigingen in uw bedrijfsnaam of -adres door te geven. Of om via MyPage elektronisch uw jaartaksen te betalen. Wij zetten alle handelingen rond het handhaven, wijzigen en verdedigen van uw octrooi op een rij.

Wijzigingen doorgeven

Wilt u een wijziging doorgeven in uw octrooigegevens? Bekijk dan de Leidraad Inschrijvingen in het octrooiregister.

Let op!

De octrooihouder is zelf verantwoordelijk voor het op tijd betalen van de jaartaks. Octrooicentrum Nederland, onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, verricht geen contante betalingen. U kunt gebruikmaken van een pinautomaat. Ook kunt u het geld overmaken naar onze bankrekening. Onze organisatie:
  • stuurt geen facturen uit voor de betaling van jaartaksen, akten, verzoekschriften en dergelijke.
  • is als overheidsinstantie niet btw-plichtig; u betaalt daarom geen btw over de bedragen van jaartaksen, akten, verzoekschriften en dergelijke.

Service menu right