Basisregeling terugkerende goederen alle sectoren

Meer artikelen
Invoer

Terugkerende goederen zijn communautaire goederen, die na te zijn uitgevoerd uit het douanegebied van de Europese Unie (EU), opnieuw worden ingevoerd in de EU.

Deze goederen moeten binnen een termijn van drie jaar na retour invoer weer in het vrije verkeer worden gebracht.

Met de Basisregeling terugkerende goederen geeft het ministerie van Economische Zaken invulling aan handelsafspraken tussen de Europese Unie en niet-EU-landen.

Regeling terugkerende goederen

Met deze regeling kunt u uit de Europese Unie uitgevoerde goederen opnieuw in het douanegebied van de EU laten terugkeren. Dit kan met vrijstelling van invoerheffingen. De in te voeren goederen moeten dezelfde zijn als de goederen die oorspronkelijk werden uitgevoerd. Ze moeten ook in ongewijzigde staat verkeren. Uitzondering hierop maakt men voor goederen die na uitvoer een behandeling hebben ondergaan om ze in goede staat te bewaren.

De terugkeer van de uitgevoerde goederen kan zowel in de oorspronkelijke lidstaat van uitvoer als in een van de andere lidstaten plaatsvinden. Uitzondering hierop is equivalente uitvoer zoals vermeld onder punt 4 van de regeling.

Meer informatie

In de bijlage onderaan de pagina vindt u de volledige Basisregeling terugkerende goederen alle sectoren.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van wijzigingen? Meldt u zich dan aan voor de RSS nieuwsvoorziening van RVO.nl. Hoe doet u dat? Bekijk de tips.

Service menu right