Hoe kan RVO.nl u helpen bij zakendoen in het buitenland?

De Nederlandse overheid biedt een breed scala aan diensten voor ondernemers die zakendoen in het buitenland. RVO.nl wil graag met u in gesprek over de behoeften die u heeft. Daarbij kijken we naar de mogelijkheden die de overheid biedt om u te ondersteunen. Wij werken nauw samen met zowel private als publieke partijen.

RVO.nl vindt het belangrijk dat u die informatie en ondersteuning krijgt die past bij uw situatie. Heeft u vragen, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Kennis en informatie

Om uw plannen in het buitenland tot een succes te maken, heeft u kennis en informatie nodig. Zakencultuur, wet- en regelgeving en actuele ontwikkelingen kunnen van invloed zijn op uw bedrijfsplan. Is er een markt voor uw product in het land van uw keuze? Bij RVO.nl kunt u veel informatie krijgen, bijvoorbeeld over:

  • evenementen wereldwijd;
  • sectoren, zakencultuur en handels- en investeringswetgeving;
  • actuele ontwikkelingen zoals sancties of de Brexit.
Lees hoe het bedrijf Randstad Callflex met informatie op maat een weloverwogen keuze kon maken voor verschillende Aziatische landen.

Netwerken en contacten

RVO.nl heeft in bijna alle landen connecties via ambassades, consulaten of Netherlands Business Support Offices (NBSO’s). Deze collega’s kennen de markt en de mogelijkheden. De Nederlandse overheid kan u helpen bij het creëren van een netwerk. Denk aan:

  • informatie over het vinden van de juiste netwerken en mogelijke zakenpartners in het land van uw keuze;
  • ambassademedewerkers die u persoonlijk introduceren bij een mogelijke zakenpartner (zakenpartnerscan);
  • deelname aan een handelsmissie, waar u ter plaatse kunt praten met mogelijke partners.
Lees hoe het bedrijf Bioness zakenpartners vond in Qatar, met hulp van RVO.nl en de Nederlandse ambassade.

Financiering

RVO.nl wil graag met u in gesprek over de mogelijkheden binnen en buiten RVO.nl om uw plannen te financieren. In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken voeren wij diverse programma’s en regelingen uit waarin uw plan of project mogelijk past. Daarnaast kunnen wij u ook informeren over financieringsmogelijkheden buiten RVO.nl. Bijvoorbeeld via de Wereldbank of andere internationale organisaties.

Belangenbehartiging

Soms loopt u tegen situaties aan waarin de (plaatselijke) overheid niet mee wil werken of officiële procedures het zakendoen in de weg staan. Het netwerk van RVO.nl behartigt uw belangen in het buitenland. Vaak hebben wij sneller toegang tot de mensen die obstakels weg kunnen nemen. Ook helpen wij u als een lokale partner problemen veroorzaakt. Dit doen wij door met u mee te denken, tips te geven en u in contact te brengen met bijvoorbeeld juristen en fiscalisten.

Service menu right