Marktkenmerken Verenigde Staten

Meer artikelen
Verenigde Staten

De Verenigde Staten heeft de grootste economie ter wereld. Met meer dan 310 miljoen inwoners is het een potentieel enorme afzetmarkt voor consumentengoederen.

Het aantal inwoners in de Verenigde Staten groeit al jaren gestaag. De meeste mensen wonen aan de Oostkust, de Westkust van Californië en de regio rondom Chicago.

Testmarkten

In staten als New York, Californië en Connecticut en steden zoals New York, Los Angeles en Chicago wordt relatief veel geld uitgegeven. Daarmee zijn het uitstekende testmarkten voor consumentengoederen. Wel moeten ondernemers rekening houden met regionale verschillen in smaak en voorkeur. Zo zijn consumenten in New York en Los Angeles doorgaans ontvankelijker voor nieuwe producten dan in steden in het Middenwesten van de VS. Daar zijn consumenten wat behoudender ingesteld.

Geld moet rollen

De Amerikaanse consumenten staan erom bekend om meer geld uit te geven dan Europese consumenten. En dit gaat nog steeds op, ondanks de crisis. De household saving rate (het percentage van het inkomen dat gespaard wordt vergeleken met het netto-inkomen) was de afgelopen jaren gestegen naar 4-6%. Maar het is begin 2013 weer gezakt naar het niveau van voor de crisis: 2,4%. Ter vergelijking: de landen uit de eurozone hebben in 2013 een household saving rate van 7,2%.

Zakendoen in de regio New York

Benieuwd naar ervaringen van Nederlandse ondernemers in New York? Bekijk dan de filmpjes, gemaakt door het Nederlandse consulaat-generaal in New York.

Meer informatie

US Bureau of Census: Bevolkingsstatistieken 
Trading Economics: Consumentenindicatoren
US Bureau of Labor Statistics: Consumentenuitgaven

Service menu right