Wegwijzer internationaal zakendoen

Containerschip

Ziet u kansen op buitenlandse markten? De Nederlandse overheid kan uw internationale plannen ondersteunen.

Overzicht in brochure

De Wegwijzer internationaal zakendoen (pdf) biedt u een overzicht van de dienstverlening voor ondernemers.

Netwerken en Contacten

Wat uw internationale plannen ook zijn, om ze te realiseren heeft u de juiste contacten nodig. De Nederlandse overheid heeft een uitgebreid netwerk van kantoren in het buitenland. We zijn ter plekke aanwezig, kennen de lokale spelers, netwerken en markt en weten om te gaan met taal- en cultuurbarrières. We adviseren, leggen contacten en openen deuren voor u.

Kennis en Informatie

Bij het betreden van een nieuwe markt komt heel wat kijken. Belangrijk is dat u de juiste informatie heeft. De Nederlandse overheid helpt u graag bij het beantwoorden van uw vragen over zakendoen en samenwerken in het buitenland. Kansen benutten en internationale ambities realiseren; daar is de ondersteuning van ons wereldwijde netwerk op gericht.

Financiering

Internationaal ondernemen kent vele voordelen. Het draagt bij aan uw succes. Aan economische groei en banen in Nederland. En vaak aan lokale ontwikkeling in met name ontwikkelingslanden en opkomende markten. De Nederlandse overheid ondersteunt u daarom bij uw internationale ambities. Ook financieel, als u uw plannen via de bank niet rond krijgt. Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf, zodat u over de grens uw vleugels uit kunt slaan? We helpen u graag uw financiering rond te krijgen.

Belangenbehartiging

De overheid zet zich actief in voor de belangen van bedrijven en organisaties in het buitenland. Door het positioneren van bedrijven, kennisinstellingen en sectoren of het verminderen van handelsbarrières. Ook voor hulp bij zakelijke problemen of lokale procedures kunt u bij ons terecht. We kunnen niet altijd een oplossing garanderen, maar we kunnen ons wel hard maken voor uw belangen en via de juiste contacten het gesprek aangaan.

Service menu right