Handelsmissie met bewindspersoon

Meer artikelen
vertrekhal schiphol handelsmissie

Heeft u internationale ambities en wilt u snel de juiste contacten leggen in een land? Ga dan mee op een handelsmissie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze handelsmissies, vaak onder leiding van een bewindspersoon (economische missies).

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en RVO.nl werken nauw samen met andere ministeries, het wereldwijde buitenlandnetwerk (waaronder ambassades en consulaten) en andere handelsbevorderende organisaties. De aanwezigheid van bewindspersonen en diplomaten bij handelsmissies opent deuren voor u die anders gesloten blijven. Via hun politieke contacten kunt u zonodig ook handelsbelemmeringen aankaarten.

Voor grote en kleine ondernemers

De overheid wil het liefst zowel grote als kleine bedrijven mee hebben op handelsmissies. Ook als kleine ondernemer kunt u profiteren van de vele voordelen van een handelsmissie.

Tijdelijke korting

Voor vrouwelijke ondernemers geldt een tijdelijke korting voor deelname aan handelsmissies onder leiding van een bewindspersoon.

Voordelen handelsmissies

Deelname aan een handelsmissie levert u in korte tijd veel voordelen op:

  • U ontmoet potentiële zakenpartners.
  • Uw internationale netwerk groeit.
  • U heeft beter zicht op marktkansen in een land.
  • U kunt kennis uitwisselen.
  • U vergroot de naamsbekendheid van uw bedrijf.

Programma handelsmissie

Op het programma van een handelsmissie staan:

  • individuele gesprekken met voor u geselecteerde potentiële buitenlandse zakenpartners en overheden;
  • interactieve sessies waarbij experts ingaan op ontwikkelingen die relevant zijn voor uw onderneming en waarbij u potentiële zakenpartners kunt ontmoeten;
  • netwerkdiners die u de mogelijkheid bieden nieuwe contacten op te doen en bestaande banden aan te halen;
  • netwerkevenementen waar u in een informele sfeer nog meer kennis opdoet en kunt netwerken met buitenlandse zakenpartners en overige missiedeelnemers.

Reisagenda

Bent u benieuwd welke handelsmissies met bewindspersonen er op de planning staan? Bekijk dan de reisagenda. Of bekijk alle evenementen op de economische reisagenda van het ministerie van Buitenlandse Zaken (pdf).

Voorwaarden deelname handelsmissie

Wilt u deelnemen aan een handelsmissie onder leiding van een bewindspersoon, dan moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) is een vast onderdeel van deze handelsmissies. RVO.nl heeft hiervoor een IMVO-kader opgesteld.

Kosten

Deelname aan een handelsmissie onder leiding van een bewindspersoon kost tussen de € 500 en € 1.000. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

Inkomende missies en technologische missies

Naast uitgaande handelsmissies bestaan er inkomende missies. Daarbij bezoekt een handelsdelegatie Nederland. Ook bestaan er speciale inkomende missies van vrouwelijke ondernemers uit ontwikkelingslanden.

Heeft u internationale ambities op het gebied van innovatie en technologie? Ga dan mee met één van onze technologie missies.

Webinar

Bekijk het webinar ‘Naar het buitenland: een zakenpartner vinden’ op Ondernemersplein.nl.

Missieboekjes

Voor elke uitgaande economische missie stelt RVO.nl missieboekjes samen. Deze Engeltalige boekjes bevatten informatie over de handelsbetrekkingen van Nederland met het betrokken land. Ook vindt u hierin de deelnemerslijst, inclusief de meereizende bewindspersonen.

In de link hieronder vindt u de missieboekjes van voorgaande economische missies

Download:

Service menu right