Aanvraaginformatie MIT

Meer artikelen

Op 11 april ging de MIT-regeling open voor alle instrumenten, behalve voor R&D.

Afhandeling MIT in volle gang

Op de openingsdag van de MIT-regeling (11 april) zijn voor de landelijke MIT-regeling bij RVO.nl ruim 400 voorstellen voor Haalbaarheidsprojecten/Innovatieadviesprojecten ingediend.
De beoordeling van de voorstellen is in volle gang en de verwachting is dat de eerste beschikkingen voor Innovatieadviesprojecten/Haalbaarheidsprojecten in week 20 (15-19 mei) verstuurd gaan worden. De eerste beschikkingen voor Kennisvouchers worden in week 19 (digitaal) verstuurd. Het maximaal beschikbare aantal Kennisvouchers van 533 is nog steeds niet bereikt. Er is nog ruimte voor circa 100 Kennisvouchers.

Hieronder een overzicht van de stand van zaken per 16 mei 2017:
Grafiek Stavaza MIT 16 mei haalbaarheid innovatie

Grafiek Stavaza MIT 16 mei kennisvouchers

De openings- en sluitingsdata voor 2017 zijn:

  • 11 april 2017 (vanaf 9.00 uur) opening voor de kleine instrumenten: Kennisvouchers, Innovatieadviesprojecten en Haalbaarheidsprojecten en de twee TKI-instrumenten Netwerkactiviteiten en Innovatiemakelaars (afhandeling op volgorde van binnenkomst)
  • 30 juni sluiting (17.00 uur) sluiting van de 2 TKI-instrumenten Netwerkactiviteiten en Innovatiemakelaars
  • 3 juli 2017 (vanaf 9.00 uur) opening voor R&D samenwerkingsprojecten (afhandeling volgens het tenderprincipe)
  • 7 september 2017 (17.00 uur) sluiting MIT voor de kleine instrumenten en de R&D samenwerkingsprojecten

Op de pagina 'Budgetten' vindt u de landelijk beschikbare budgetten voor 2017 per instrument.

Formulieren

De formulieren zijn beschikbaar voor alle instrumenten behalve R&D. Voor dit instrument komt het formulier op 3 juli beschikbaar.

Sluitingsdata

Op 30 juni sluiten de 2 TKI-instrumenten Netwerkactiviteiten en Innovatiemakelaars. Op 7 september 2017 (17.00 uur) sluit de MIT voor de kleine instrumenten en de R&D samenwerkingsprojecten. De afhandeling van de aanvragen gebeurt op volgorde van binnenkomst, met uitzondering van de R&D-samenwerkingsprojecten: dit is een tender.

 

Service menu right