CEF Transport

Meer artikelen
Transport

Wilt u als onderneming, (mede)overheid, publiek-privaat- of andere samenwerkingsverband een bijdrage leveren aan de bouw van het Trans Europese Transportnetwerk (TEN-T)? Dien een projectvoorstel in dat het hoofdnetwerk voor vervoer en transport binnen de Europese Unie verbetert. Momenteel is de Blending Call open.

Beleid Europees transportnetwerk

CEF Transport maakt onderdeel uit van het Europese subisidieprogramma Connecting Europe Facility (CEF). Dit programma richt zich op de ontwikkeling van een goed presterend, duurzaam en efficiënt Europees netwerk op het gebied van transport (CEF Transport), energie (CEF Energy) en telecom (CEF Telecom).

9 kernnetwerk-corridors

De Europese Commissie bouwt met de subsidie CEF Transport aan het kernnetwerk (core network) en het uitgebreide transportnetwerk (comprehensive network). Ze vormen samen het Trans-Europees netwerk voor Transport (TEN-T) van zowel goederen als passagiers in Europa.

Op het TEN-T netwerk zijn 9 kernnetwerk-corridors vastgesteld. Dit zijn de belangrijkste en grootste transportroutes door Europa op het gebied van weg, lucht, water en spoor. Deze corridors vormen de ruggengraat van het transportnetwerk van Europa. Ze hebben de hoogste prioriteit binnen TEN-T. Van deze corridors lopen er 3 door Nederland.

Het TEN-T beleid is ontwikkeld om knelpunten in het transportnetwerk tussen de lidstaten in Europa op te lossen. Meer informatie vindt u op de pagina CEF Transport en TEN-T beleid.  

Budget

CEF Transport heeft in de periode 2014 - 2020 een totaal budget van ruim € 24 miljard om projecten te ondersteunen.

Van idee tot indiening

RVO.nl helpt u in alle fases van het proces. We ondersteunen u bij de ontwikkeling van uw projectidee, het vinden van partners, tot het indienen van een kansrijke aanvraag. Heeft u een projectidee? Neem dan contact met ons op of vul een projectideeformulier in. Voor meer informatie ga naar aanvragen.

Voorwaarden voor deze subsidie

Alleen projecten die op het TEN-T-netwerk liggen komen in aanmerking voor subsidie. Ze verbeteren en versterken het TEN-T netwerk. Meer informatie over het TEN-T netwerk vindt u in de verordeningen onder Wet- en regelgeving. Lees meer over de onderwerpen en type/soort projecten.

Meer weten?

  • RVO.nl is namens het Ministerie van Infrastructuur en Millieu in Nederland uw eerste aanspreekpunt bij vragen over CEF Transport en TEN-T. Wilt u meer informatie over CEF Transport of heeft u vragen of opmerkingen? Dat kan via ons contactformulier.
  • Berkijk informatie over wet- en regelgeving op CEF Transport en TEN-T beleid
  • Lees voor de meestgestelde vragen de FAQ CEF Transport.
  • Bekijk de laatste nieuwsberichten.

Download:

Service menu right