De EEPA verkiezing

Meer artikelen
Enterprise Europe Network

De verkiezing bestaat uit 2 fasen.

Elk land houdt eerst zijn eigen nationale finale voor 5 categorieën. Vervolgens kiest een vakjury uit 2 verschillende categorieën 2 winnaars. Nederland draagt de 2 Nederlandse winnaars voor om deel te nemen aan de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering. Vervolgens selecteert een gerenommeerde Europese jury de beste inzendingen voor elk van de 5 categorieën èn de winnaar van de Grote Prijs van de Jury. Deze winnaars maakt de jury bekend tijdens de uitreikingsceremonie van de Awards. Deze vindt elk jaar plaats tijdens de Europese SME Assembly.

Als u deelneemt aan de verkiezing, krijgt u de kans om uw project in Europa te presenteren. Uw initiatief dient als voorbeeld voor de hele EU. Erkenning voor uw inspanningen op Europees niveau kan voor u leiden tot media-aandacht, toegang tot een interessant Europees netwerk of een bevestiging van de toegevoegde waarde van uw activiteiten. Ook kunt u (potentiële) ondernemers aanmoedigen en inspireren.

Alle inzenders die door hun land voor de Europese finale worden voorgedragen, ontvangen een uitnodiging voor de ceremoniële prijsuitreiking. Deze vindt plaats tijdens de Europese SME Assembly. Daarnaast worden zij ook in een mediacampagne gepresenteerd.

EEPA 2017

Op 11 mei 2017 vond tijdens De Week van de Ondernemer de Nederlandse voorronde plaats van deze Europese Awards. 5 projecten pitchten hun initiatief voor de jury en ruim 100 mkb-ondernemers in de zaal. Na een spannend beraad kwamen Innofest en IMC Weekendschool als winnaars uit de bus. Zij vertegenwoordigen Nederland eind november in de Europese finale in Tallinn.

Winnaars 2016

Op de oproep om initiatieven voor te dragen kwamen 14 inzendingen binnen. Tijdens het Congres Valorisatie door Hogescholen op 11 mei 2016 in Utrecht kregen 5 kandidaten op de shortlist de kans hun project te pitchen. De jury koos de 2 beste initiatieven van Nederland: De Rotterdamse Zaak en Agrico. Zij namen het op 24 november op tegen de andere nationale selecties tijdens de Europese finale in Bratislava. De Nederlandse finalist ‘De Rotterdamse Zaak’ won de EEPA-prijs voor het beste initiatief in de categorie 'verantwoord en inclusief ondernemerschap'.

Winnaars 2015

In 2015 hebben 16 inspirerende projecten aan de nationale voorrondes deelgenomen (zie downloads). De 2 nationale winnaars van 2015 waren ZomerOndernemer en de Duurzaamheidsfabriek. ZomerOndernemer heeft uiteindelijk ook de Europese prijs in de categorie ondernemerschapsbevordering gewonnen.
Meer informatie over de de deelnemers en hun projecten (inclusief de winnaars) ter inspiratie vindt u bij 'Download' onderaan deze pagina.

Promotiefilmpjes

Bekijk het filmpje Nederlandse finalisten van de European Enterprise Promotion Awards 2016  om te zien wat EEPA voor de finalisten en deelnemers kan betekenen. Op ons YouTubekanaal vindt u meer filmpjes over inzendingen en finalisten van eerdere jaren en beelden van de Europese Ceremonie.

Downloads:

Service menu right