Mexico-Netherlands Strategic Programme for Energy Executives Training (EET)

Energy Executives Training (EET) is een trainingsprogramma met daaraan gekoppeld een traineeship. De training is bedoeld voor managers uit Mexico, werkzaam in de energiesector. Denk daarbij aan olie en gas, renewables, offshore energy, havenontwikkeling en elektriciteit.

Met het programma wil de overheid Nederlandse energiebedrijven in staat stellen om de zakelijke kansen in Mexico te verkennen. Met als ultiem doel het creëren van handelsrelaties tussen Nederlandse en Mexicaanse partijen.

Via de bezoekende manager komt u in korte tijd en tegen geringe kosten veel te weten over de ontwikkelingen in Mexico. En over de mogelijkheden in Mexico in de eigen sector. Ook verankert u zo bepaalde kennis en ervaring in Mexico.

Inhoud programma

De Mexicaanse managers krijgen vóór het traineeship in Nederland een week training op locatie in eigen land. Daarna krijgen ze een week training in Nederland, gevolgd door het traineeship van 2 weken.

Onderwerpen die tijdens deze trainingen aan de orde komen zijn onder meer:

  • Hoe doe ik internationaal zaken?
  • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
  • Local content development & role of local service providers
  • Energiespecifieke onderwerpen
  • Verandermanagement
  • Decision-making
  • Best practices

Het programma wordt op basis van de opleidingsbehoefte van de Mexicaanse managers specifieker ingevuld. De deelnemende Nederlandse bedrijven geven daarbij advies. Tijdens de training wordt ook aandacht besteed aan de ontwikkeling van de persoonlijke vaardigheden van de deelnemers en cultuurverschillen.

Met het traineeship krijgen de deelnemers en de Nederlandse bedrijven de kans om de mogelijkheden tot samenwerking en/of zakendoen te onderzoeken.

Doel

Het traineeship creëert voor zowel het Nederlandse bedrijf als voor de Mexicaanse manager een win-win situatie:

  • Het programma bevordert de samenwerking en zakenrelaties kunnen nauw worden aangehaald en ontwikkeld. Aan het eind van het programma is het Nederlandse bedrijf verzekerd van een beter opgeleide, zeer gemotiveerde contactpersoon. De Mexicaanse deelnemer is verzekerd van een uitgebreider netwerk. Hij of zij heeft, in theorie en praktijk, kennisgemaakt met de Nederlandse/Europese wijze van ondernemen.
  • Het programma biedt de mogelijkheid tot samenwerking voor (beoogde) activiteiten in Mexico en ook in Nederland.
  • Mexicaanse managers krijgen tijdens het programma een internationaal kader om persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen.

Deelname

Heeft u interesse in de Energy Executives Training? Kijk op de pagina Deelname en financiering om u aan te melden en voor meer informatie over het programma. U kunt u aanmelden van 15 februari tot en met 30 april 2017.

Indicatieve planning 2017

ActiviteitDuurWanneer
Registratieperiode2 maanden15 februari t/m 30 april
Selectie & uitnodigen deelnemers1 maand april / mei
Training in Mexico1 weekjuni
Matchmaking2 maandenjuli / augustus
Training in Nederland1 weekseptember / oktober
Traineeship2 wekenseptember / oktober

Service menu right