Deelname en financiering Energy Executives Training (EET)

Wilt u deelnemen aan de Energy Executives Training (EET)? Dat kan eenvoudig.

Deelname

U kunt op 2 manieren deelnemen aan het Energy Executives Training programma:

  1. U heeft interesse in een trainee en biedt een traineeship aan
  2. U meld een Mexicaanse deelnemer aan die u al op het oog heeft

1. U heeft interesse in een trainee

Maak kenbaar dat u interesse heeft in het bieden van een traineeship aan een Mexicaanse deelnemer. De gegevens van uw bedrijf worden in dat geval geregistreerd. Na de selectie van de deelnemers wordt bekeken of er een match gemaakt kan worden en of er een geschikte deelnemer is voor uw bedrijf.
 
Heeft u interesse?

2. U wilt een Mexicaanse deelnemer aanmelden

Of heeft u al een deelnemer op het oog, die voor uw onderneming interessant is? Meld hem / haar voor een traineeship met begeleiding binnen uw bedrijf. We noemen dit een 'Free Market Candidate'. Let op: het programma is niet bedoeld ter vervanging van een bestaand trainingsprogramma binnen uw eigen bedrijf.
 
Meld uw kandidaat aan door het het aanmeldformulier in te vullen. Daarnaast motiveert u in het kort waarom deelname van de door u voorgedragen kandidaat van belang is voor uw bedrijf. Het ingevulde formulier en uw motivatie stuurt u naar MI@rvo.nl.
 
Onderaan deze pagina vindt u het aanmeldformulier in openoffice-format.

Selectie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Nederlandse ambassade in Mexico maken op basis van de selectiecriteria en het aanmeldformulier de eindselectie van de deelnemers. Dit zijn er 25 in totaal. Zo wordt gegarandeerd dat de geselecteerde kandidaat optimale training krijgt en een plek krijgt bij een geschikte Nederlandse onderneming.

Selectiecriteria:

  • De deelnemer is afkomstig uit Mexico en werkzaam in de energiesector.
  • De deelnemer heeft minimaal 3 jaar relevante managementervaring.
  • De deelnemer is bij voorkeur tussen de 28 en 40 jaar oud.
  • De deelnemer beschikt over goede Engelse taalvaardigheden, zowel spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid als luistervaardigheid. Deelname aan een Skype-interview is vereist.
  • De deelnemer heeft een universiteitsgraad (Bachelor) of een gelijkwaardig diploma in een discipline relevant aan het programma.
Maximaal 5 van de 25 beschikbare plekken zijn gereserveerd voor Mexicaanse managers bij de overheid (ambtenaren).

Financiering

  • De Nederlandse overheid neemt de kosten voor de trainingen voor haar rekening.
  • De Mexicaanse deelnemer is verantwoordelijk voor de kosten voor vervoer binnen Mexico en het vliegticket naar Nederland.
  • De kosten voor het tweewekelijkse traineeship zijn voor het Nederlandse bedrijf dat het traineeship aanbiedt. U voorziet de Mexicaanse deelnemer tijdens het traineeship van een werkplek, begeleiding, huisvesting, maaltijden en transport.

Downloads:

Service menu right