Fonds Duurzaam Water (FDW)

Meer artikelen
Fonds Duurzaam Water

Met het Fonds Duurzaam Water (FDW) stimuleert het ministerie van Buitenlandse Zaken publiek-private samenwerking in de watersector. Doel is de verbetering van waterveiligheid en waterzekerheid in ontwikkelingslanden.

Dit betekent dat gezamenlijke initiatieven van overheidspartijen, bedrijfsleven en non-gouvernementele organisaties (ngo's) of kennisinstellingen in aanmerking komen voor subsidie. Deze initiatieven moeten zich richten op de volgende subthema's:

  • verbeterde toegang tot drinkwater en sanitatie;
  • efficiënt en duurzaam watergebruik, vooral in de landbouw;
  • veilige delta's en verbeterd stroomgebied.

Dit draagt op langere termijn bij aan duurzame economische groei, zelfredzaamheid en armoedebestrijding.

FDW aanvragen momenteel gesloten

Naar verwachting publiceert de Staatscourant eind augustus 2016 de beleidsregels van de nieuwe, derde call van het Fonds Duurzaam Water. Alle informatie vindt u na publicatie op deze website.

Kick-off bijeenkomst Fonds Duurzaam Water III

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert op dinsdagmiddag 6 september (13.30 – 17.15 uur) een informatiebijeenkomst over het nieuwe FDWIII programma. Vanaf 13.00 uur bent u welkom en om 13.30 uur start het inhoudelijke programma. Aansluitend is er een netwerkborrel tot 18.30 uur. De locatie is hotel Crowne Plaza Promenade in Den Haag. Lees meer over het programma (onder voorbehoud) en meld u uiterlijk 5 september aan via het registratieformulier (in het Engels). Deelname is gratis, per organisatie kunnen er maximaal twee personen deelnemen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het FDW op de Engelstalige pagina van het Sustainable Water Fund.

Service menu right