Menu Zoeken

InnovatiePrestatieContracten (IPC)

Meer artikelen

InnovatiePrestatieContracten (IPC) is een subsidie voor samenwerkende mkb-ondernemingen in dezelfde regio, keten of branche die een meerjarig innovatietraject uitvoeren.

Binnen een IPC-verband voeren 10 tot 20 mkb-ondernemingen (collectieve) innovatieprojecten uit, onder begeleiding van een penvoerder (organisatie die statutair de belangen behartigt van ondernemers). Innovatie, samenwerking en kennisoverdracht staan in dit tweejarige IPC-project centraal.

IPC in 2015

Minister Kamp (ministerie van Economische Zaken) stelt vanaf 8 oktober 2015, € 3 miljoen beschikbaar om samenwerking en innovatie in het mkb te versterken door de openstelling van de InnovatiePrestatieContracten (IPC) regeling.

Aanvragen

U kunt een aanvraag indienen van 8 oktober 2015 (9.00 uur) tot 5 november (17.00 uur). Let op: aanvragen heeft geen zin meer: er zijn al te veel subsidies aangevraagd (overtekend).

Kijk voor meer achtergrondinformatie over de IPC-regeling op de IPC-projectpagina. Hier vindt u ook de handleiding IPC, die u kunt gebruiken bij het voorbereiden van uw aanvraag.

Lopende projecten

Voor uw lopende IPC-projecten kunt u in sommige gevallen nog vaststelling aanvragen. Ook moet u wijzigingen in uw project aan ons doorgeven.

Opdrachtgever

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert InnovatiePrestatieContracten uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

 

Service menu right