Menu Zoeken

InnovatiePrestatieContracten (IPC)

Meer artikelen

InnovatiePrestatieContracten (IPC) is een subsidie voor samenwerkende mkb-ondernemingen in dezelfde regio, keten of branche die een meerjarig innovatietraject uitvoeren.

Binnen een IPC-verband voeren 10 tot 20 mkb-ondernemingen (collectieve) innovatieprojecten uit, onder begeleiding van een penvoerder (organisatie die statutair de belangen behartigt van ondernemers). Innovatie, samenwerking en kennisoverdracht staan in dit tweejarige IPC-project centraal.

IPC in 2015 en 2016

Minister Kamp (ministerie van Economische Zaken) stelde in 2015 € 3 miljoen beschikbaar om samenwerking en innovatie in het mkb te versterken door de openstelling van de InnovatiePrestatieContracten (IPC) regeling.

Het is de verwachting dat IPC in het voorjaar van 2016 opnieuw opengesteld zal worden. Houd daarvoor deze website goed in de gaten.

Aanvragen 2015

Voor InnovatiePrestatieContracten 2015 kunt u geen aanvragen meer indienen. De aanvraagperiode is verstreken. Er zijn 26 aanvragen ingediend, waarmee het budget ongeveer 3 maal is overtekend.

Budget

Budget IPC 2015 (€3 miljoen beschikbaar)AantalTotaal gevraagde budget
Aanvragen ingediend en in behandeling26€ 9.967.845
Aanvragen goedgekeurd0€ 0
Vrij budget € 0


Kijk voor meer achtergrondinformatie over de IPC-regeling op de IPC-projectpagina. Hier vindt u ook de handleiding IPC, die u kunt gebruiken bij het voorbereiden van uw aanvraag.

Lopende projecten

Voor uw lopende IPC-projecten kunt u in sommige gevallen nog vaststelling aanvragen. Ook moet u wijzigingen in uw project aan ons doorgeven.

Opdrachtgever

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert InnovatiePrestatieContracten uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

 

Service menu right