Menu Zoeken

Innovatievouchers elektrische mobiliteit

Mobiliteitsvouchers

Elektrisch vervoer is op de goede weg: er komen steeds meer elektrische voertuigen op de markt en de mogelijkheden om op te laden nemen snel toe. Dit maakt elektrisch vervoer een serieus alternatief als bedrijfs- of personenvoertuig.

Elektrisch vervoer is daarnaast economisch interessant, omdat het leidt tot nieuwe marktkansen voor bedrijven. Daarom wil het Ministerie van Economische Zaken MKB-ondernemers stimuleren meer gebruik te maken van de kennis over elektrisch vervoer bij kennisinstellingen. Het ministerie doet dit door het verstrekken van innovatievouchers.

Regeling gesloten

Het budget voor deze regeling is uitgeput.  Er zijn 100 vouchers verstrekt.  Het is niet meer mogelijk een innovatievoucher elektrische mobiliteit aan te vragen.

In de elektrisch vervoersector spelen jonge ondernemingen een belangrijke rol. Zij zetten vaak nieuwe producten of diensten in de markt. Juist voor jonge ondernemingen is het lastiger om middelen vrij te maken voor de ontwikkeling van kennis over elektrisch vervoer. In Nederland is veel van deze kennis aanwezig bij kennisinstellingen. Met het verstrekken van de innovatievoucher elektrische mobiliteit wil het Ministerie van Economische Zaken MKB-ondernemers stimuleren meer gebruik te maken van de kennis over elektrisch vervoer bij kennisinstellingen. De innovatievoucher elektrische mobiliteit is maximaal € 5.000 waard. MKB-ers kunnen met de voucher een kennisvraag laten beantwoorden door een kennisinstelling. Voor deze regeling was een budget van € 500.000 beschikbaar gesteld.

Opdrachtgever(s)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert Innovatievouchers elektrische mobiliteit uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Bent u tevreden over deze pagina?

Service menu right