Menu Zoeken

Mobiliteitsvouchers

Mobiliteitsvouchers

Bent u een werkgever en heeft u 25 tot maximaal 250 medewerkers? Dan kunt u gratis laten onderzoeken hoe uw medewerkers slimmer kunnen reizen en werken. U kunt hiervoor een mobiliteitsvoucher aanvragen. Met deze voucher betaalt u een adviseur die een mobiliteitsscan maakt.

Mobiliteitsvouchers

Een mobiliteitsvoucher is een soort waardebon waarmee u een mobiliteitsadviseur kunt betalen. U kunt voor twee verschillende soorten advies een voucher aanvragen. Er zijn daarvoor twee verschillende vouchers.

Kleine voucher

De kleine voucher vertegenwoordigt een waarde van € 1.500. U krijgt daarvoor een gratis mobiliteitsscan op maat. Een adviseur onderzoekt hoe de mobiliteit in uw onderneming kan verbeteren. U betaalt de adviseur voor de scan met de kleine voucher. De scan geeft u antwoord op de vragen:

• welke voordelen zijn er te behalen?
• welke maatregelen zijn hier voor nodig?

Grote voucher

Met de grote voucher betaalt u een mobiliteitsadviseur voor de volgende stap. Hij adviseert u bij het invoeren van de verbeteringen uit de mobiliteitsscan. Met de grote voucher krijgt u tweederde van de subsidiabele kosten vergoed, met een maximum van € 4.500.
 
De grote voucher is ook bruikbaar voor kosten van de invoering van de verbetermaatregelen uit de mobiliteitsscan. Dit geldt niet voor vouchers van vóór 1 december 2011.

Voorbeelden van kosten die in aanmerking kunnen komen:

Kosten voor een probeerpool voor e-bikes of kosten voor deelname aan de campagne rij 2 op 5. Voorwaarde: de kosten zijn geadviseerd in de al uitgevoerde mobiliteitsscan en verbeteren de mobiliteit.

Slim werken en slim reizen, gewoon doen! Met slim reizen en slim werken is meer te behalen dan alleen winst. U kunt bijvoorbeeld:

• reiskosten verminderen
• productiviteit verhogen
• parkeerproblematiek rond uw bedrijf verkleinen
• werk-privé balans van uw medewerkers verbeteren

Opdrachtgever(s)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert Mobiliteitsvouchers uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.


 

Bent u tevreden over deze pagina?

Service menu right