Partners voor Water: Waterveiligheid en Waterzekerheid Stedelijke Delta’s (WWSD)

Heeft u een vernieuwende technologie of methodologie of een innovatief prototype op watergebied? Wilt u deze testen, demonstreren of de haalbaarheid ervan onderzoeken in stedelijke delta’s en hun toeleverende systemen in het buitenland? De subsidieregeling Waterveiligheid en Waterzekerheid Stedelijke Delta's (WWSD) biedt mogelijkheden voor ondernemingen, kennisinstellingen en non-gouvernementele organisaties (ngo's).

De subsidieregeling WWSD is onderdeel van het programma Partners voor Water 2016-2021. Dit is een programma voor partijen in de Nederlandse watersector met internationale ambities.

Partners voor Water Thumb

Tweede tender 2017 - Projectideegesprek verplicht!

De tweede tender van Partners voor Water (PvW) staat open in de periode van 3 juli tot en met 15 september 2017. Vanaf deze tender zijn de projectideegesprekken verplicht. Tijdens zo'n intakegesprek legt u uw idee voor aan een van de projectadviseurs van RVO.nl. Er wordt dan getoetst of uw project voor subsidie in aanmerking kan komen. Zonder projectideegesprek kunt u geen aanvraag indienen!

Voor de tweede tender van 2017 kunt u uw idee bespreken van 15 mei tot en met 31 augustus 2017. U kunt tot en met 15 augustus een gesprek aanvragen. U vindt het projectideeformulier onderaan deze pagina onder 'Downloads'. Vul het formulier in en stuur het naar administratiepvw@rvo.nl.

Projectideegesprekken hele jaar mogelijk

U kunt het hele jaar contact met ons opnemen. Ook in 2018 en 2019 zijn er tenders:
 

  • 8 januari 2018 tot 9 februari 2018, 12.00 uur;
  • 2 juli 2018 tot 7 september 2018, 12.00 uur;
  • 7 januari 2019 tot 8 februari 2019, 12.00 uur;
  • 1 juli 2019 tot 6 september 2019, 12.00 uur.

Samenwerken in consortia

De regeling WWSD stimuleert samenwerkingsverbanden tussen Nederlandse en lokale consortiumpartijen. Bij een consortium levert de penvoerder een samenwerkingsovereenkomst aan. Een consortium is niet verplicht maar resulteert wel in een hoger subsidiepercentage voor de deelnemers.

Projectuitvoering

Zodra u een aanvraag heeft ingediend, mag u beginnen met de uitvoering van uw project. Dit is wel op eigen risico. Het is dan namelijk nog niet bekend of u daadwerkelijk subsidie zult ontvangen. Wanneer uw project is goedgekeurd, krijgt u een beschikking van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Budget

Het beschikbare budget in 2017 is € 2 miljoen per tender. Na sluiting van de tender beoordeelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de aanvragen op basis van kwaliteitscriteria, niet op volgorde van binnenkomst. De uitslag volgt na ongeveer 3 maanden.

Inspiratie opdoen en op de hoogte blijven?

Achtergrond en wet- en regelgeving

Het Partners voor Water 2016-2021 programma is een van de uitvoeringsinstrumenten van de Internationale Water Ambitie (IWA) van de Rijksoverheid. De regeling Partners voor Water vergroot de waterzekerheid en waterveiligheid, en de toegevoegde waarde van de Nederlandse watersector. Zij levert ook een bijdrage aan het oplossen van de wereldwaterproblematiek.

RVO.nl en het Netherlands Water Partnership (NWP) voeren dit programma gezamenlijk uit in opdracht van de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken.

Wet- en regelgeving

Service menu right