Starters International Business (SIB)

Export biedt nieuwe kansen voor uw bedrijf. Het kan leiden tot meer omzet. Het kan ook het antwoord zijn op de toegenomen concurrentie op de binnenlandse markt. Met Starters International Business (SIB) helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Inspiratie opdoen?

Andere ondernemers maken al succesvol gebruik van SIB. Lees hun ervaringen en tips in de praktijkverhalen.

Bekijk ook het webinar 'De eerste stappen naar het buitenland’. Dit webinar helpt ondernemers die verder willen kijken dan de landsgrenzen.

Exporteerwijzer

Als u uw producten voor het eerst in het buitenland gaat verkopen, dan heeft u vast veel vragen. Strategische vragen zoals 'Is mijn interne organisatie klaar om te exporteren?' en praktische vragen als 'Welke douaneformaliteiten moet ik regelen?' In de Exporteerwijzer van de Kamer van Koophandel (KvK) vindt u veel exportonderwerpen op een rij.

Op de hoogte blijven?

Bekijk onze nieuwsberichten over SIB. Wilt u onze wekelijkse nieuwsbrief ontvangen? Geef uw e-mailadres en de voor u relevante thema’s (agrarisch, duurzaam, innovatief en/of internationaal ondernemen) aan ons door.

In onze evenementenkalender vindt u verschillende SIB-evenementen die vanuit de regeling worden georganiseerd.

Opdrachtgever

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken voert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) het besluit en beleidsregels Vouchers Internationaal Ondernemen uit. Hierbij werken wij samen met adviseurs van private organisaties.

Service menu right