Starters International Business (SIB)

Meer artikelen
Starters International Business (SIB)

Export biedt nieuwe kansen voor uw bedrijf. Het kan leiden tot meer omzet. Het kan ook het antwoord zijn op de toegenomen concurrentie op de binnenlandse markt. Met Starters International Business (SIB) helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Vouchers

Door export spreidt u uw risico’s beter. Maar hoe pakt u dat goed aan? Wat zijn uw sterke punten? Welke markten bieden kansen? En wat moet u doen om die kansen te pakken? SIB biedt verschillende vouchers die u hierbij kunnen helpen:

  • Coachingsvouchers voor een individueel coachingstraject. Met een adviseur onderzoekt u uw mogelijkheden in het buitenland en werkt u naar een concreet actieplan toe.
  • Missievouchers voor deelname aan een meerdaagse uitgaande handelsmissie of een collectieve beursinzending.
  • Kennisvouchers voor het inhuren van een deskundige die u adviseert en begeleidt in het (beter) positioneren van uw bedrijf in het buitenland. Deze regeling is nog in ontwikkeling.

Inspiratie opdoen?

Andere ondernemers maken al succesvol gebruik van SIB. Lees hun ervaringen en tips in de praktijkverhalen.

Webinar en Exporteerwijzer

Bekijk ook het webinar 'De eerste stappen naar het buitenland’. Dit webinar helpt ondernemers die verder willen kijken dan de landsgrenzen.

Als u uw producten voor het eerst in het buitenland gaat verkopen, dan heeft u vast veel vragen. Strategische vragen zoals 'Is mijn interne organisatie klaar om te exporteren?' en praktische vragen als 'Welke douaneformaliteiten moet ik regelen?' In de Exporteerwijzer van de Kamer van Koophandel (KvK) vindt u veel exportonderwerpen op een rij.

Op de hoogte blijven?

Bekijk onze nieuwsberichten over SIB, of kopieer onze SIB-feed naar uw feedreader.

In onze evenementenkalender vindt u verschillende SIB-evenementen die vanuit SIB worden georganiseerd.

Opdrachtgever

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken voert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de regeling Starters International Business – Go Abroad, Well Prepared uit. Hierbij werken wij samen met adviseurs van verschillende organisaties.

Let op: Op dit moment hebben wij geen ruimte om nieuwe adviseurs aan te stellen. U kunt zich niet meer aanmelden als adviseur.

Wet- en regelgeving

Service menu right