Voucher individuele coaching SIB

Bent u een mkb-ondernemer en heeft u geen of weinig ervaring met zakendoen op buitenlandse markten? Wilt gaan exporteren en bent u bereid tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten? Dan is individuele coaching iets voor u.

Coachtraject

Het coachtraject wordt uitgevoerd door een adviseur van een private organisatie. U kiest zelf met wie u wilt samenwerken. Deze organisatie en de betreffende coach moeten aan de door RVO.nl gestelde voorwaarden voldoen. In het overzicht SIB-uitvoerders (pdf) vindt u de organisaties en adviseurs die door RVO.nl zijn aangemerkt als uitvoerder.

Samen onderzoekt u de mogelijkheden en risico’s in het buitenland. U werkt toe naar een concreet actieplan voor een internationaliseringsstrategie. Het coachtraject duurt gemiddeld 4 maanden. In 3 tot 5 sessies met de adviseur/coach doorloopt u de volgende stappen:

1. Motivatie, ambitie en onderscheidend vermogen

Samen indentificeert u eerst kansrijke exportmarkten, op basis van uw ambitie en het onderscheidend vermogen van uw product/dienst en onderneming.

2. Marktinformatie

Vervolgens onderzoekt u nader hoe aantrekkelijk deze markten zijn.

3. Interne analyse

Tenslotte inventariseert u wat nodig is om succesvol te worden op deze markten. Zo krijgt u een actiepuntenlijst internationaal ondernemen. Dit is het eindpunt van het coachtraject.

Voucherwaarde en budget

De voucherwaarde is € 2.400 (exclusief 21% btw). U betaalt € 504 btw aan de adviseur/coach. Deze kunt u weer terugvragen in uw btw-aangifte. Voor 2017 zijn 1.000 vouchers beschikbaar. Het budget is dus € 2,4 miljoen.

Voucher individuele coaching aanvragen

Vraag uw Voucher individuele coaching aan via mijn.rvo.nl. U heeft hiervoor een eHerkenningsmiddel niveau 1 nodig. 

De voucher is 6 maanden geldig.

Wanneer u de voucher overdraagt aan de SIB-adviseur, geldt dat als bewijs van de geleverde dienst. Met de voucher 'betaalt' u dus de diensten van de adviseur. Het is geen financiële bijdrage voor de uitvoering van eventuele acties na het coachingstraject.

De adviseur verzilvert de voucher bij RVO.nl. Per mkb-onderneming kan één voucher individuele coaching aangevraagd worden.

Download:

Service menu right