Eigenaar-bewoners

Meer artikelen
Fonds Energiebesparing Huursector

De Subsidie energiebesparing eigen huis is voor eigenaar-bewoners en voor Verenigingen van woningeigenaren (VvE). Er gelden andere voorwaarden en eisen voor een VvE.

Let op

Sinds 26 april zijn er voldoende aanvragen voor de subsidie voor eigenaar-bewoners ontvangen. Daarom is het eLoket gesloten voor aanvragen. Het totaal beschikbare subsidiebedrag zal met de aanvragen die nu zijn ontvangen volledig worden uitgeput. Lees het laatste nieuws op ons nieuwsoverzicht van Subsidie energiebesparing eigen huis.

U kunt als eigenaar-bewoner een subsidieaanvraag doen als u twee energiebesparende maatregelen wilt gaan nemen voor uw woning. U komt in aanmerking voor deze subsidie als de woning uw eigendom en hoofdverblijf is, of uw hoofdverblijf wordt na renovatie. Check eerst de voorwaarden voor de subsidie - waar u als eigenaar en de woning aan moet voldoen.

Als u voldoet aan de voorwaarden dan kunt u diverse energiebesparende maatregelen treffen. Bekijk welke maatregelen u kunt kiezen uit het standaard energiebesparende maatregelen pakket.

Daarnaast kunt u overwegen voor eventuele aanvullende maatregelen en/of een zeer energiezuinig pakket. En met een Energieprestatiegarantie (EPG) krijgt u zekerheid dat uw gekozen maatregelen goed zijn uitgevoerd en leiden tot de beloofde energiebesparing. Weet u niet welke maatregelen en keuzes de beste zijn voor uw woning? Vraag dan een maatwerkadvies. Het maatwerkadvies laat u uitvoeren voordat u de subsidieaanvraag doet.

Als u weet dat u voldoet aan de voorwaarden, u weet welke maatregelen u gaat nemen kunt u een aanvraag indienen. Zorg ervoor dat u goed voorbereid een aanvraag indient. Alleen volledige en juiste aanvragen worden in behandeling genomen.

Ga snel naar:

Uw subsidie vooraf berekenen

U kunt uw subsidie vooraf inschatten. Dit doet u met de rekentool. De rekentool laat ook zien welke maatregelen wel en niet samen kunnen worden genomen.

Bent u lid van een VvE?

Bent u lid van een Vereniging van Eigenaren? Zijn er plannen voor maatregelen of loopt er een aanvraag voor subsidie? Stem uw aanvraag goed af met de vereniging. Ontving u als individuele eigenaar-bewoner al subsidie voor een woning? Dan kan de vereniging voor deze woning geen subsidie ontvangen en andersom. Meer informatie voor VvE's.

Service menu right