Service menu right

Aanvraag zoekadvies in octrooidatabanken

Wilt u weten wat er in de octrooidatabanken is te vinden over een bepaalde vinding? Een zoekadvies van Octrooicentrum Nederland helpt u gericht te zoeken in Espacenet, een vrij toegankelijke databank met ruim 80 miljoen octrooipublicaties (wereldwijd).

Omschrijf de vinding of het idee onderstaand zo nauwkeurig mogelijk. Velden met een * zijn verplicht.

Binnen enkele weken ontvangt u van Octrooicentrum Nederland uw zoekadvies. Dit geeft u trefwoorden en classificatiecodes die op uw vinding van toepassing kunnen zijn.

Voor wie is het zoekadvies bedoeld?

Het zoekadvies is bedoeld voor het mkb (<250 werknemers) met een technische vinding of voor particulieren met een technische vinding én een businessplan om deze op de markt te brengen. Voldoet u niet aan deze omschrijving? Maak een andere keuze.

Andere vragen over octrooien?

Heeft u algemene vragen, bijvoorbeeld over octrooibescherming en aanvraagprocedures? Daarmee kunt u terecht bij onze publieksvoorlichting via telefoonnummer 088 042 42 42, kies 4: Internationaal zakendoen, octrooien, in- en uitvoer certificaten agrarische producten of handel in beschermde dieren of planten en daarna 2: Octrooien.

Voor specifieke vragen, bijvoorbeeld over de ontwikkeling van uw idee tot marktintroductie van een product, kunt u terecht bij één van onze octrooiadviseurs.

Privacy

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid. Informatie over specifieke verwerkingen vindt u in het AVG-register van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

 

Voeg eventueel tekeningen of een uitgebreidere beschrijving bij die uw uitvinding verduidelijken

 

Bestanden moeten kleiner zijn dan 4 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg jpeg png.
Bestanden moeten kleiner zijn dan 4 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg jpeg png.
Bestanden moeten kleiner zijn dan 4 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg jpeg png txt pdf docx xlsx.