Business Week Nabije Markten - Smart Industry | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Op 17 en 18 november verzorgden topsprekers uit het bedrijfsleven, de wetenschap en overheid een unieke online Business Week. Hierin stond zakendoen met onze (bijna) buurlanden België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk centraal. Speciale focus lag op 4 sectoren, waaronder de sector Smart Industry.

Wat is Smart Industry?

Digitalisering is een van de belangrijkste factoren voor de groei van de Nederlandse industrie. Smart Industry biedt bedrijven nieuwe mogelijkheden om hun productieproces te optimaliseren, slimme en gepersonaliseerde producten te ontwikkelen en hun businessmodel te verbeteren. Zo worden bedrijven toekomstbestendiger en duurzamer.

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence (AI) speelt een steeds belangrijkere rol in de industrie. Door de coronacrisis is deze ontwikkeling in een versnelling terechtgekomen. Nederland heeft de ambitie om global leader te worden op het gebied van AI. In dit evenement komt u erachter welke ontwikkelingen, trends en kansen er liggen op het gebied van AI in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland.

Bekijk alle sessies online op Youtube

Redenen om het evenement terug te kijken

  • inzicht in de enorme kansen die de sector biedt voor u als Nederlandse ondernemer, onder meer als gevolg van de coronacrisis;
  • nieuwe perspectieven op de sector per land;
  • advies van leidende sectorexperts en de Nederlandse overheid in onze buurlanden.

Sessies Smart Industry

Rondom Smart Industry zijn de volgende sessies gehouden:

Inspiratiesessie Smart Industry (plenair)

De plenaire sessie gaat over 'AI en mobiliteit' en over de AI-ambities van Europa. Hierbij wordt ingegaan op hoe Europese bedrijven strategisch kunnen samenwerken rondom dit thema. Vervolgens worden 3 verschillende perspectieven geschetst over de rol van en kansen binnen de sector Smart Industry.
Met:  Sennay Ghebreab, Coen de Graaf, Tom Jessen, Peter van Harten en  Dimitrios Gontzes.

Artificial Intelligence - The art of the possible (gezamenlijke landensessie)

Tijdens deze sessie presenteren de ambassades in Brussel en Londen en het consulaat in München de hoogtepunten van hun marktstudie over AI. Daarin zijn de concrete kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in kaart gebracht. Daarnaast vertelt de ambassade in Parijs u meer over de AI-innovatiemissie naar Frankrijk in januari 2021.
Met: Joannette Polo, Marjolein Bouwers, Marijn van Haaren, Joeri Boterman, Marloes Pomp, Bram Hendrix,  Ben Schaap  en Laura Weijenberg.