Africa Business Week | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Africa Business Week

Meer artikelen
Banner Africa Business Week

Van Marokko tot Zuid-Afrika en van Senegal tot Kenia. Tijdens de digitale Africa Business Week van 25 t/m 28 mei, nemen we u als ondernemer mee langs de kansen in 9 veelbelovende Afrikaanse markten. De focus ligt op de thema's: agro, circulaire economie, gezondheidszorg, water, ICT en duurzame energie. Meldt u zich nu aan.

De Africa Business Week richt zich op startende en ervaren Nederlandse ondernemers die deze Afrikaanse markten willen ontdekken én ondernemers die hun afzetmarkt in Afrika willen uitbreiden.

Een digitale mix van sectorspecifieke en algemene sessies over financiering en 'Doing business in', zorgen ervoor dat u met de juiste kennis de volgende stap op het Afrikaanse continent kunt zetten.

U volgt verschillende (interactieve) sessies over de kansen in de sectoren. Ook spreekt u met adviseurs van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), andere ondernemers, en het economische netwerk van Nederlandse ambassades en consulaten in Afrika.

Waarom deze Business Week?

Met een grote afzetmarkt biedt Afrika veel kansen voor Nederlandse ondernemers. Er is veel vraag naar producten, machines, diensten en kennis. De exportwaarde van Nederlandse goederen en diensten was € 5,8 miljard in 2019 (CBS Internationaliseringsmonitor Afrika).

Daarnaast zijn er multilaterale banken (o.a. Wereldbank) en organisaties (o.a. VN) die veel investeren in Afrikaanse landen. Hier liggen mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers.

De Business Week gaat in op de kansen in de gezondheidszorg, ICT, agro, water, duurzame energie en circulaire economie. De focus ligt op Nigeria, Kenia, Zuid-Afrika, Senegal, Marokko, Ghana, Ethiopië, Ivoorkust en Egypte.

Waarom meedoen aan dit digitale evenement?

De Africa Business Week biedt u verspreid over een aantal dagen:

  • inzicht in ontwikkelingen van dit moment en het lokale zakenklimaat;
  • verdiepende sessies over kansen en uitdagingen in bepaalde sectoren;
  • netwerkcontacten;
  • gesprekken met andere ondernemers en publiek-private partijen;
  • digitaal evenementenplatform met praktische informatie voor ondernemers.

Besluit u stappen te zetten op het gebied van zakendoen in één of meer van deze Afrikaanse markten? Het netwerk van de Nederlandse ambassades en RVO helpen u graag verder. Via het digitale platform b2match blijft u ook na de Business Week even in contact met andere deelnemers en organisatoren.

Programma

  • Workshop over financiering.
  • Sessies waarin ondernemers en de diplomatieke netwerken in het buitenland met elkaar spreken over zakendoen in de veelbelovende Afrikaanse markten.
  • Verdiepende sessies over kansrijke gebieden en sectoren: gezondheidszorg, agrofood, water, circulaire economie, duurzame energie.
  • Serie vlogs over ICT.
  • De focus ligt op: Nigeria, Kenia, Zuid-Afrika, Senegal, Marokko, Ghana, Ethiopië, Ivoorkust en Egypte.

Lees het volledige programma op het b2match platform.

Deelname en kosten

Meld u nu aan voor de Africa Business Week. Uiterste aanmelddatum is 28 mei. Deelname is gratis.

Na registratie kunt u zich opgeven voor 1 of 2 Afrikaanse landen waar u graag meer over wilt weten, of waarover u uw ervaringen wilt delen. Na een plenaire aftrap vinden er 2 landspecifieke sessies plaats. U gaat dan in gesprek met andere ondernemers, medewerkers van het economische netwerk van Nederlandse ambassades en consulaten, en landenexperts van NABC. U krijgt praktische informatie over zakendoen in het Afrikaanse land waar u een (eerste) stap wilt zetten.

Virtuele techmissie Zuid-Afrika

Van 22 juni tot en met 25 juni is er een virtuele techmissie naar Zuid-Afrika. Deze missie is gericht op HealthTech, Smart Logistics of Fintech. Lees meer over de virtuele handelmissie Zuid-Afrika.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de Africa Business Week? Neem dan contact op met de volgende personen.

Voor inhoudelijke vragen:
Corinne Abbas, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
E: corinne.abbas@rvo.nl

Voor vragen over de organisatie:
Femke Meindersma, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
E: femke.meindersma@rvo.nl

Organisatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert dit evenement samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de diplomatieke netwerken in de betrokken Afrikaanse landen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.