Seminar Bedrijfskansen voor Circulaire Economie Vietnam

Meer artikelen
Vietnam rivier boot

Wilt u weten welke bedrijfskansen er voor u liggen in Vietnam? En hoe u, met innovatieve circulaire bedrijfsconcepten, kunt bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen op gebied van water, energie, lucht en afval in dit land? Kom dan naar het seminar Bedrijfskansen voor Circulaire Economie Vietnam en draag bij aan de oplossing.

Tijdens deze ochtend presenteren wij u de kansen in Vietnam. We horen graag van u welke kansen u wilt aangrijpen en welke ondersteuning u van ons nodig heeft.

Kansen voor Nederlandse ondernemers

Circulaire strategieën kunnen een duurzame oplossing bieden voor enkele sociaal-economische en ecologische uitdagingen in Vietnam. Daarom heeft adviesbureau CREM in opdracht van de ambassade in Hanoi en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), onderzoek gedaan naar de kansen voor Nederlandse bedrijven op het gebied van circulaire economie in Vietnam.

Doel van de ochtend

  • Bekende businesskansen delen met Nederlandse (mkb-)ondernemers. Deze kansen zijn door Nederlands onderzoek aangetoond én matchen met de maatschappelijke uitdagingen die voor de Vietnamese overheid belangrijk zijn.
  • Nederlandse ondernemers doen kennis op van zakendoen in / met Vietnam.
  • Inventariseren welke Nederlandse ondernemers de geschetste kansen zouden willen benutten
  • In kaart brengen wat nodig is - of welke ondersteuning gewenst is - om de kansen om te zetten naar projecten, business leads en (zakelijke) deals.

Focus break-outsessies

  • Landbouwsector - (her)gebruik duurzame grondstoffen
  • Behandeling van afvalwater
  • Afvalverwerking en recycling (vast afval)
  • Duurzaam bouwen / Circular building

Programma

Tijdens het interactieve seminar richten wij ons specifiek op kansen in de sectoren landbouw, water, afval en bouw. Key note speaker is de heer Nguyen Hai Tinh van de Vietnamese Ambassade in Den Haag. Hij vertelt over de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen die hoog op de Vietnamese agenda staan. Een vertegenwoordiger van CREM zet de belangrijkste circulaire kansen op een rij.

TijdOnderdeel
09:00 - 09.15 uurInloop
09:15 - 09:30 uurWelkom en introductie
09:30 - 09:55 uurBelangrijkste maatschappelijke uitdagingen – Hai Tinh Nguyen, Trade counsellor Vietnamese Ambassade Den Haag
10:20 - 10:30 uurPauze
10:30 - 11:30 uurBreak-outsessies
11:30 - 11:40 uurTerugkoppeling per tafel
11:40 - 12:10 uurFollow-up en afsluiting
12:10 - 13:00 uurLunch

 

Kosten en deelname

Meld u aan voor het seminar. Deelname is gratis. Let op! Er zijn maar 40 plekken.

Achtergrond

Vietnam heeft al tientallen jaren een indrukwekkende economische groei. Helaas wordt voor deze groei een hoge prijs betaald. De milieukwaliteit van de lucht, het land en het water in Vietnam is flink verslechterd. De luchtverontreiniging in steden als Hanoi en Ho Chi Minh City is alarmerend en de waterverontreiniging en waterschaarste zijn zorgwekkend, vooral in de stedelijke gebieden.

Deze grote uitdagingen voor Vietnam bieden investeringsmogelijkheden in uiteenlopende sectoren. Zoals de water- en energiesector, programma’s die inspelen op klimaatverandering en de indrukwekkende groei van de afvalinzameling- en recyclingindustrie.

Aanvullende informatie over de circulaire economie in Vietnam vindt u in het factsheet.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem contact op met:

Linda Reijers
Business Development Coach
Linda.Reijers@rvo.nl

Kim Tran
Private Sector Development Coach
kim.tran@rvo.nl

Service menu right