Bijeenkomst Nationale Bijenstrategie in de Praktijk

Meer artikelen
Een bij bestuift een bloem

Wilt u kennismaken met de Nationale Bijenstrategie in de Praktijk? Kom dan op 20 september 2018 naar onze landelijke bijeenkomst. We praten u bij over ontwikkelingen en initiatieven rondom de Nationale Bijenstrategie. Deze strategie werd op 22 januari dit jaar gepubliceerd.

Tijdens deze bijeenkomst kunt u in de ochtend - met excursies - kennismaken met de praktijk van verschillende organisatie in de Betuwe. In het middagprogramma praten we u bij over de landelijke ontwikkelingen op het gebied van onderzoek. Ook presenteren we de resultaten van de analyse van de 80 initiatieven van de Nationale Bijenstrategie.

Programma

10:00 - 12:00Excursies op diverse locaties
12.30 - 13:30Appel-lunch in de wijngaard
13:30 - 14:005-minuten-impressies van ochtendexcursies
14:00 - 15:10Bijpraten: liggen we op koers met de Nationale Bijenstrategie
• Menno Reemer (EIS): Nulmeting (Rode Lijst Bijen)
• Arjen de Groot (WUR): Kennisimpuls Bestuivers
• Koos Biesmeijer (Naturalis): Analyse initiatieven Nationale Bijenstrategie – liggen we op koers? & Big Data for Bees
15:10 - 15:00Pauze en netwerken
15:40 - 16:00Bijtekenaars Nationale Bijenstrategie
16:00 - 16:305-minuten-sessies vanaf de bijenkast
 We sluiten de dag af met een borrel

 

Meld u aan

U kunt zich alleen aanmelden voor dit evenement als u een uitnodiging heeft ontvangen. Meld u aan via de aanmeldknop rechtsboven. In de ochtend kunt u deelnemen aan één van de excursies. Er is een maximum aantal deelnemers per excursie. Vol is vol.

Over de Nationale Bijenstrategie

Voor de meeste voedselgewassen en planten is bestuiving een onmisbare stap in de voortplanting. Inmiddels blijkt dat dat het niet goed gaat met de bijen en de andere bestuivers. Daarom is de Nationale Bijenstrategie opgesteld.

Het hoofddoel van de Nationale Bijenstrategie is dat we in 2030 weer populaties van bijen en andere bestuivers hebben, die stabiel zijn en/of zich positief ontwikkelen. Voor de uitvoering van de strategie zetten partners (momenteel 48) acties in gang om het gezamenlijke doel te behalen. Dit gebeurt op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Rol RVO.nl

We ondersteunen het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bij de uitvoering van dit evenement.

Meer weten?

Service menu right