Circulair bouwen op het Verbindingsfestival | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Circulair bouwen op het Verbindingsfestival

Meer artikelen

Op de RVO Stage tijdens het Verbindingsfestival op 29 september 2020 staat circulair bouwen centraal.

De eerste sessie gaat over het meten en beoordelen van circulariteit binnen een aanbesteding. De tweede sessie is een rondetafelgesprek over ‘Strategieën voor circulaire gebouwen’.

Meten en beoordelen van circulariteit binnen een aanbesteding

Door Menno Rubbens, Cecile van Oppen, Hans Scherpenzeel en Irma Thijssen
Van 13:00 tot 13:30 uur

De hamvraag is: hoe bepaal je de circulariteit van een aanbieding? Er is nog geen uniforme meetmethode die alle aspecten van circulariteit omvat. Daar wordt echter wel aan gewerkt vanuit het Transitieteam Circulaire Bouweconomie.

Het is daarom van belang dat ambities te vertalen zijn naar een duidelijke meetmethode bij de beoordeling van een aanbieding. Aan de hand van de aanbesteding van de case 'Tijdelijke Rechtbank' worden deze afweging besproken.

Ronde Tafel-strategieën voor circulaire gebouwen

Door Mieke Oostra, Cecile van Oppen, Menno Rubbens, Thomas Wellink en Irma Thijssen.

  • 13:30-13:45 uur stand van zaken Uitvoeringsprogramma Circulaire Bouweconomie
  • 13:45-14:30 uur presentaties en interactie
  • 14:30-15:00 uur einddiscussie
De urgentie om Nederland in 2050 circulair te maken is groter dan ooit. Er ligt een forse uitdaging, zeker voor de bouwsector. Afgelopen jaren zijn er ook al veel circulaire gebouwen verrezen.
 
In de Ronde Tafel-strategieën voor circulaire gebouwen gaan Cécile van Oppen (Copper8), Menno Rubbens (cepezed) en Mieke Oostra (Hogeschool van Utrecht), onder leiding van Thomas Wellink (RVO) in op verschillende circulaire theorieën, strategieën, waardecreatie en verdienmodellen.

Met een einddiscussie waar concrete uitgangspunten uitkomen. Met deze uitgangspunten brengen professionals uit de bouw- en vastgoedsector de overgang naar circulariteit een stap dichterbij. Dowload ook ‘Circulaire gebouwen; Strategieën en praktijkvoorbeelden’, een uitgave van RVO namens het Transitieteam Circulaire Bouweconomie, via www.circulairebouweconomie.nl.
 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via Verbindingsfestival.

Verbindingsfestival

Het Verbindingsfestival is voor professionals in de bouw, vastgoed, mobiliteit, wonen & zorg en openbare ruimte. Het volledige programma van het Verbindingsfestival is online en is van 11:30 tot 18:00 uur. U vindt hierover meer informatie via de website van het Verbindingsfestival.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.